StoryEditorOCM
ŽupanijaŠef SDP-a u Šibeniku

‘Korupcija je problem u cijeloj Hrvatskoj. Osuđujem sve one koji su svoj posao shvatili kao priliku da zgrabe nešto‘

Piše Toni Veljača
27. veljače 2023. - 13:56

Šibenski SDP održao je konferenciju za medije povodom boravka predsjednika stranke u Krešimirovom gradu. Uz Peđu Grbina, medijima se obratio i predsjednik županijskog SDP-a, Karlo Klarin koji se osvrnuo na političke aktualnosti u Županiji.

Klarin se tako dotakao nedavno uhićenog načelnika Općine Murter-Kornati, Tonija Turčinova koji je pod istragom zbog trošenja općinskog novca u privatne svrhe.

- SDP je još ljetos, u srpnju pozvao gospodina Turčinova da napusti mjesto načelnika Općine. Sedam mjeseci nakon, zahvaljujući DORH-u, Turčinov je pritvoren. Iako je oštetio proračun za 60.000 eura, začuđuje izostanak osude naših političkih aktera u Županiji. Za korupciju i trošenje općinskog novca treba postojati nulta stopa tolerancije – jasan je Klarin.

Osvrnuo se Klarin i na rad Županijske skupštine koja je za njega izgubila dignitet.

- Što se tiče rada Skupštine, ona je kroz pusta prepucavanja izgubila dignitet. Ako se dvije strane, PetrinaJelić, ne mogu dogovoriti o nastavku funkcioniranja Skupštine onda je jedino logično rješenje novi izbori – SDP, ako do toga dođe je spreman – zaključuje Klarin.

image

Peđa Grbin i Karlo Klarin, predsjednik županijskog SDP-a

Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix

- Nadovezat ću se na nešto o čemu je Karlo govorio, a to nije problem samo u Šibensko-kninskoj županiji ili Općini Murter -Kornati – kazao je Peđa Grbina - korupcija je problem u cijeloj Hrvatskoj. Pridružujem se njegovim riječima, apsolutno osuđujem sve one koji su svoj posao shvatili kao priliku da zgrabe nešto. Ove eskapade sa službenom karticom su apsolutno neprihvatljive – ističe predsjednik SDP-a.

Dotakao se Grbin i pitanja stambene politike, ističući kako su cijene nekretnina od 2015. godine porasle za čak 60 posto.

- Hrvatska kada je u pitanju stambena politika, trenutno ima dvije mjere, jednu dobru ali nedovoljnu i jednu katastrofalnu. Dobra mjera su POS stanovi – drago mi je da je ta mjera našla svoj put i u Šibeniku. Loša mjera su APN-ovi stambeni krediti koji su doveli do porasta cijena nekretnina. Državi treba politika koja će regulirati najamni odnos. Isto tako, država mora shvatiti da bez njene intervencije u gradnji stanova mogućnost ljudi da riješe stambeno pitanje neće postojati – zaključio je Grbin.

18. travanj 2024 10:31