StoryEditorOCM
Županijavrijedan projekt

Jedan od vodećih trgovačkih lanaca širi se po Dalmaciji, novi centar bit će izgrađen u Pirovcu

Piše Toni Veljača
12. travnja 2022. - 19:51

Riječke "Plodine", jedan od vodećih lanaca supermarketa u regiji, uskoro otvara svoj prodajni centar i u Pirovcu.

Riječ je o poslovnom objektu koji će biti izgrađen tik uz Jadransku magistralu na zapadnom ulazu u mjesto, na dijelu trase uz koju je planiran i novi vatrogasni dom. Navedeni dio državne ceste uskoro očekuje kompletna rekonstrukcija, u koju je uključena i izgradnja kružnog toka prema "Plodinama" i budućoj zgradi za gasitelje, te semaforizacija glavnog raskrižja.

Izgradnja spomenutog "rotora" na Magistrali od ključne je važnosti za ovaj projekt, jer jedan krak kružnog toka predstavlja i ulaz u novi pirovački trgovački centar. Osim toga, da bi se moglo početi s radom, potrebna je izgradnja vodovodne i elektroenergetske mreže.

Prema riječima Ivana Gulama, općinskog načelnika, novi adut "Plodina" će svoja vrata kupcima otvoriti početkom nadolazeće turističke sezone.

- Trgovački centar je još uvijek u fazi izgradnje. Očekujemo da će radovi biti gotovi do početka ove sezone.

Naravno, da bi objekt počeo s radom potrebno je izgraditi navedeni kružni bez kojeg nije moguće dobiti uporabnu dozvolu za poslovni objekt - rekao je Gulam.

Od 107 poslovnica, koliko ih ovaj trgovački div ima u Hrvatskoj, te 21 u Dalmaciji, tek tri su u Šibensko-kninskoj županiji. Dvije šoping-meke riječke tvrtke su u Šibeniku, a dosad jedina izvan grada je u Vodicama.

Nova gospodarska zgrada u Pirovcu gradi se na donedavno privatnim zemljištima, ukupne površine čak 10 tisuća četvornih metara. Na području koje je nekoć bilo zapušteno i obraslo niskom makijom, raslinjem te pokojom maslinom, uskoro će biti izgrađen najveći trgovački centar na području između Šibenika i Zadra.

- Riječ je o prostoru na kojem, rekao bih, nije bilo ništa posebno. To zemljište je otkupljeno od privatnih vlasnika, te se novim prostornim planom naše općine preoblikovalo u trgovačku namjenu. U principu, čekala se ta izmjena nakon čega je i započeta gradnja – istaknuo je Gulam.

Novi trgovački centar znači i nova radna mjesta. Kako doznajemo od načelnika Gulama, u "Plodinama" će biti zaposlene 43 osobe.

- Koliko znam, natječaj za ta radna mjesta je već ranije raspisan. Dio ljudi je već angažiran i započeo je s obukom koja se, ako se ne varam, obavlja u njihovoj poslovnici u Vodicama – naglasio je naš sugovornik.

Po završetku obuke, taj kadar će se prebaciti u novu poslovnicu u Pirovcu.

- Prema mojim saznanjima riječ je o 30 radnika trgovačke struke, te dodatnim kadrovima kao što su voditelji poslovnice, voditelji odjela te pomoćno osoblje. U svakom slučaju, otvorenje nove poslovnice u našoj općini je izuzetno značajno u kontekstu radnih mjesta – zaključio je Gulam.

19. travanj 2024 16:39