StoryEditorOCM
ŽupanijaNadzor brzine

Idući tjedan malo nježnije stišćite papučicu gasa - policija će kontrolirati brzinu na svim cestama

Piše Šibenski.hr
14. travnja 2017. - 13:01

U sklopu ciljanih akcija na području zemalja Europske unije pa tako i u Hrvatskoj, a slijedom toga i na našem području sukladno aktivnostima organizacije TISPOL, u vremenu od 17. do 23. travnja će se provodi ciljana akcija usmjerena na nadzor brzine kretanja vozila, izvijestili su iz Policijske uprave Šibensko-kninske.

-Na nužnost ciljanih akcija u prometu, a posebice na neprilagođenu brzinu kretanja vozila uvjetima na cesti upućuju i naši statistički pokazatelji iz kojih proizlazi da su u prva tri mjeseca ove godine zabilježene ukupno 52 prometne nesreće u kojima je kao uzrok koji je prethodio prometnoj nesreći bila upravo neprilagođena brzina kretanja. Od ukupnog broja ovih prometnih nesreća, jedna prometna nesreća je za posljedicu imala smrt vozača, u 19 ovih prometnih nesreća su ozlijeđene 34 osobe, a ostale 32 prometne nesreće su s materijalnom štetom. Osim toga u ovom vremenu je zabilježeno i 1.218 prekršaja nepropisne brzine- kazala je Marica Kosor, glasnogovornica šibenske policije.

Pojačane aktivnosti, koje će biti prvenstveno usmjerene na nadzor brzine kretanja vozila, ali i na druge prekršaje koji uzrokuju prometne nesreće s teškim posljedicama, kontinuirano će se provoditi u narednom razdoblju na svim otvorenim cestama i cestama u naseljima na području cijele županije šibensko-kninske,

25. travanj 2024 16:11