StoryEditorOCM
ŽupanijaAkcija na šibenskom području

Idući tjedan će policija pojačano nadzirati vozače teretnih vozila i autobusa

Piše šibenski.hr
9. listopada 2020. - 11:22

U narednom tjednu, odnosno u vremenu od 12. do 18. listopada, u cilju povećanja stupnja sigurnosti u prometu te smanjenja broja i posljedica prometnih nesreća koje su uzrokovali vozači teretnih vozila i autobusa, u sklopu tjedna provođenja akcije na nivou Europske unije ROADPOL - pojačanog nadzora teretnih vozila i autobusa, Policijska uprava šibensko-kninska će biti uključena u akciju pojačanog nadzora.

Tijekom akcije u nadzor prometa će biti uključen maksimalni broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaju i oprema, koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa. Policijski službenici će vozače nadzirati na lokacijama koje statistički, ali i iskustveno pokazuju kao ugrožene u pogledu činjenja prometnih prekršaja, a posebno prometnih nesreća zbog nepropisne vožnje teretnih vozila i autobusa.

- Naši statistički podaci za prvih devet mjeseci 2020. godine bilježe negativan trend, odnosno 15,4 posto veći broj prometnih nesreća koje su uzrokovali vozači autobusa i teretnih vozila iznad 3,5 tona. Točnije, bilježimo 27 prometnih nesreća s materijalnom štetom i tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, dok nije bilo prometnih nesreća s poginulim osobama.

U cilju smanjenja broja i posljedica prometnih nesreća koje uzrokuju vozači teretnih vozila i autobusa, u ponedjeljak 12. listopada u vremenu od 10 do 15 sati na našem području na određenim lokacijama će se intenzivnije provoditi ova ciljana akcija- kazao je Šime Pavić, glasnogovornik Policijske uprave šibensko-kninske.

23. travanj 2024 14:26