StoryEditorOCM
ŽupanijaRessler pomaže županu

Goranu Pauku dodatno porasle šanse za odlazak u Bruxelles; Nediljko Dujić otkriva tko će ga zamijeniti na čelu Šibensko-kninske županije

13. travnja 2019. - 14:01

Goran Pauk, iako na sedmom mjestu HDZ-ove liste za Europski parlament, ima velike izglede postati eurozastupnik, iako se više puta iz vrha stranke moglo čuti da očekuju pet mandata. Kako neslužbeno saznajemo, navodno bi nositelj HDZ-ove liste za EP Karlo Ressler, trebao u Europsko kulturno vijeće, umjesto u parlament, čime se Paukovi izgledi za zastupnički stolac u Bruxellesu bitno povećavaju.

Ukoliko aktualni župan bude izabran za europskog zastupnika, u županiji će ga zamijeniti dožupan Nikola Blažević do kraja ovog mandata. Potvrdio nam je to i predsjednik ŽO HDZ-a, inače i predsjednik Županijske skupštine šibensko-kninske Nediljko Dujić, za kojeg se u kuloarima govori da je najizgledniji kandidat HDZ-a za novog župana na idućim lokalnim izborima.

-Nema razloga da sada idemo u izvanredne izbore, ako to možemo premostiti sa zamjenikom do redovnih izbora- kaže Dujić. - Doduše- napominje- još je prerano za otvaranje te teme. Najprije trebamo odraditi europske izbore i učiniti sve da Goran Pauk dobije mandat u EP-u, a nakon toga ćemo imati dovoljno vremena pripremiti se za redovne lokalne izbore. Osobno o kandidaturi nisam razmišljao, dobro mi je na poslu kojeg trenutno obnašam i na kojem postižem dobre rezultate, ali, u politici sam, a kako znamo, u politici je sve moguće- kratko komentira Dujić.

Što se njega tiče, smatra da je vrijeme za nove generacije, za mlađe, obrazovane ljude s određenim političkim iskustvom. A takvih, uvjerava nas, ima u županiji, i vrijeme je da oni preuzmu odgovornost.

- Ne vidim da netko tko je dugogodišnji predsjednik ŽO HDZ-a nužno mora biti i kandidat za župana. Ako se na to, ipak, odlučim, na vrijeme ću o tome obavijestiti javnost i izaći sa svojim programom za županiju koju vidim sasvim drugačije nego ona danas funkcionira. Ali, ponavljam, radije bi da tri mlađa čovjeka iz HDZ-a, u ranim 40-ima i s 5 do 10 godina iskustva, budu na listi HDZ-a za izvršnu vlast u županiji, a ja bi im svojim političkim iskustvom uvijek stajao na raspolaganju- poručuje šef šibensko-kninskog HDZ-a.

19. travanj 2024 12:58