StoryEditorOCM
ŽupanijaIstražuju proboj virusa

Epidemiološka situacija zadovoljavajuća u županiji: Testirat će još 50 korisnika Cvjetnog doma, ali i zaraženu 80- godišnju korisnicu

Piše šibenski.hr
18. svibnja 2020. - 16:01

U prostorijama Policijske uprave Šibensko-kninske održana je danas sjednica Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije.

Na sjednici se raspravljalo o pripremi protupožarne sezone, kao i o potencijalnim ugrozama od koronavirusa na području Šibensko-kninske županije.

Voditeljica Službe epidemiologije Zavoda za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije dr. Ankica Parat Baljkas izvijestila je Stožer o epidemiološkoj situaciji u županiji, utvrdivši kako je ona zadovoljavajuća.

Još uvijek nije poznato kako se korisnica Cvjetnog doma u Šibeniku zarazila koronavirusom. Naime, svi zaposlenici i većina korisnika Doma su testirani, a nalazi su im negativni. Danas će se testirati još 50 korisnika, a razmatra se i mogućnost ponovnog testiranja zaražene korisnice.

Glavni županijski vatrogasni zapovjednik Darko Dukić predstavio je Izvješće o stanju zaštite od požara na području Šibensko-kninske županije u 2019. godini, koje je jednoglasno usvojeno.

Prvog dana 2020. godine na snagu je stupio novi Zakon o vatrogastvu, a Vatrogasna zajednica Šibensko-kninske županije svoje djelovanje treba s njim uskladiti do kraja godine.

Glavni vatrogasni zapovjednik izvijestio je Stožer o tome da je napravljen Plan operativne provedbe programa aktivnosti, Plan motrenja kao i Plan angažiranja vatrogasnih snaga na području Šibensko-kninske županije.

Za vrijeme trajanja ovogodišnje protupožarne sezone odobreno je zapošljavanje 180 sezonskih vatrogasaca.

18. travanj 2024 11:42