StoryEditorOCM
ŽupanijaŽupan predao ključeve

Dva nova sanitetska vozila županijskom Zavodu za hitnu medicinu; U turističkoj sezoni pomoći će Primoštenu i Tisnom

Piše Vjera Zorić
26. veljače 2020. - 12:50
Župan Goran Pauk uručio je ključeve dva nova vozila Hitne pomoći ravnatelju ZHM Tomislavu Jukiću, vozila vrijednosti oko 730 tisuća kuna namjenjena su ispostavama Hitne pomoći u Tisnom i Primoštenu.  Niksa Stipanicev/Cropix

Župan Goran Pauk u srijedu je predao ključeve dva nova sanitetska vozila ravnatelju Zavoda za hitnu medicinu Šibensko-kninske županije Tomislavu Jukiću namijenjena potrebama općina Primošten i Tisno.

Kada je 2012. godine formiran Zavod za hitnu medicinu, iz sredstava europske banke i Ministarstva zdravstva nabavljeno je sedam kola s opremom, te ih danas Zavod raspolaže s 18, za svaku ispostavu po dva, kazao je župan.

Nova vozila predana Zavodu koštaju 735 tisuća kuna i nabavljena su iz decentraliziranih sredstava Županije, napomenuo je Pauk.

Medicinska oprema u novim kolima "hitne" vrijedi 500 tisuća kuna, namirenih također iz decentraliziranih sredstava Županije. Ta će vozila, napomenuto je, podići razinu zbrinjavanja hitnih pacijenata na ovom području, naročito za vrijeme turističke sezone.

Cilj Zavoda je raspolagati sa što novijim voznim parkom, tim više što sanitetska kola godišnje prevale velik put - od 50-100 tisuća kilometara.

- U kolima su defibrilatori, respiratori, kao i sva ostala obvezna oprema i uređaji za dobrobit pacijenata, kazao je Jukić i najavio da će Zavod sljedeće godine nabaviti još jedno vozilo za potrebe Grada Knina. Bit će s terenskim pogonom na sva četiri kotača, za intervencije na teže pristupačnim područjima. To će svakako, poboljšati standard medicinske zaštite u tom dijelu županije, obećao je Jukić.

19. travanj 2024 11:42