StoryEditorOCM
Županijanova bitka za fotelje

Dujić: Nema ni jednog razloga da se smatram otpisanim na čelu županijskoga HDZ-a, pa nisam samo ja kriv za Pauka i gubitak izbora

Piše Branimir Periša
23. rujna 2021. - 18:02

Premda je donedavno otklanjao svaku mogućnost da se opet prihvati stranačke funkcije u HDZ-u, Željko Burić, aktualni šibenski gradonačelnik i dosadašnji predsjednik šibenskog stranačkog ogranka iznenadio je objavom kandidature za dužnost predsjednika županijskoga HDZ-a na unutarstranačkim izborima koji su na svim razinama započeli 1. rujna i potrajat će do 15. listopada.

Da se ne smatra otpisanim, potvrdio je objavljujući svoju kandidaturu odmah za Burićem i Nediljko Dujić, dosadašnji predsjednik, doduše s neugodnom stigmom (su)odgovornosti za gubitak prošlih izbora.

Popustile zidine

Prvi put nakon 28 godina popustile su zidine HDZ-ova šibensko-kninskog bedema i na čelo županije zasluženo je došao Marko Jelić, a HDZ-ova akvizicija, dugogodišnji župan Goran Pauk – otišao je na biro rada.

Teško je točno reći otkud Burićev zaokret u do jučer čvrstom stavu prema ponovnim kandidaturama na stranačke dužnosti, no bit će da ima istine u kuloarskim tvrdnjama kako Andrej Plenković želi da uspješni šibenski gradonačelnik jednako dobro povede i stranku na županijskoj razini nakon fijaska na lokalnim izborima.

Isti ti kuloari ne daju novu šansu Dujiću, iskusnom HDZ-ovu ''vojniku'', predsjedniku ŽO od 2015., prethodno i dugogodišnjem skradinskom gradonačelniku te predsjedniku Županijske skupštine smatrajući da treba podnijeti političku odgovornost za gubitak županije. No, i Dujić, poput Burića, ima iskustvo koje će upariti sa snagom mladosti i natječe se veli – da pobijedi.

'Nisam otpisan'

- Nema ni jednog razloga da se smatram otpisanim na čelu županijskoga HDZ-a, kazao je Dujić, napominjući da je njegova odgovornost za gubitak Županije jednaka odgovornosti svih ostalih uključenih u odabir Gorana Pauka kao kandidata za župana.

A ''otpisali'' su me oni koji su radili nove kandidature, veli Dujić.

Tvrdi da ima najbolji mogući tim u županiji sastavljen od mladih ljudi, a kandidaturu s potpisima predat će u ponedjeljak.

Željko Burić, pak, najavio je da će uskoro o svemu detaljnije obavijestiti javnost na posebnoj press konferenciji.

16. travanj 2024 17:17