StoryEditorOCM
ŽupanijaNitko u bolnici

Drastičan pad broja oboljelih u Šibensko- kninskoj županiji: U zadnja 24 sata, zaraženo troje mladih

Piše šibenski.hr
13. kolovoza 2020. - 11:51

Nakon što je u srijedu evidentirano čak deset novih slučajeva zaraze, u četvrtak se bilježi pad broja novooboljelih od Covida-19 u Šibensko-kninskoj županiji.

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije tri osobe oboljele su od zarazne bolesti COVID-19. Sve osobe su mlađe životne dobi, javili su iz županijskog Stožera civilne zaštite u četvrtak nešto prije podneva.

Oboljela je ženska osoba s prebivalištem u Šibeniku, koja je kontakt već oboljele osobe. Nadalje, zaražen je muškarac s prebivalištem u Šibeniku čija je epidemiološka obrada u tijeku, te muška osoba koja boravi u Bilicama, a došla je iz Njemačke, čija je epidemiološka obrada u tijeku.

Također, oboljela je i muška osoba srednje životne dobi koja trenutno boravi u Šibensko-kninskoj županiji, a čije prebivalište je u drugoj županiji.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno su 82 osobe, od čega je 79 osoba koji su kontakti oboljelih, dok su se tri osobe javile nadležnom epidemiologu, a ušle su u Republiku Hrvatsku iz trećih zemalja.

U Općoj bolnici Šibensko-kninske županije nema na liječenju pacijenata oboljelih od bolesti COVID-19.

U posljednja 24 sata uzorkovano je 7 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

U Šibensko-kninskoj županiji trenutno je 35 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije.

- Molimo građane i turiste da se i dalje pridržavaju svih protuepidemijskih mjera- apeliraju iz Stožera civilne zaštite.

19. travanj 2024 01:23