StoryEditorOCM
ŽupanijaNikad raskošniji i bogatiji uskrsni doručak

Domaći i stranci guštali u domaćoj spizi, ali i u "inozemnim" slasticama

Piše Vedrana Stočić
1. travnja 2018. - 16:03

Pod pokroviteljstvom Općine Rogoznica i u organizaciji Turističke zajednice i Udruženja obrtnika Šibenik u Rogoznici je na Uskrs, nakon Velike mise priređen jedanaesti po redu uskrsni doručak.

I ove godine zbog kiše i ružnog vremena stolovi nisu mogli biti postavljeni na novom rogozničkom  trgu, ali i ova alternativna lokacijia nije umanjilo svu raskoš i obilje ponuđenih delicija i masovno blagovanje nekoliko stotina Rogozničana, te domaćih i stranih gostiju.

Kao i prijašnjih i ove godine akciji su se odazvali svi rogoznički ugostitelji, pekari, trgovci, a čak su neka vina stigla iz slavonskih podruma. Pored domaćina svoje delicije, posebice  slastice pripremali su i starni gosti, naročito oni koji u Rogoznici imaju svoje kuće i apartmane.  



Inače, rogoznički ugostitelji još jednom su dokazali kako se od tradicionalnmih namirnica  mogu napraviti maštovita i ukusana jela i  slastice, ali i prava mala remek djela.

- Rogoznica iz godine u godinu ruši turistčke rekorde. Prošle godine ostvareno je, bez nautičara , čak 750 tisuća noćenja, a upravo je zbog izvrsne ugostiteljske ponude davno prepoznata kao elitna gastronomska destinacije, naglasila u svom pozdravnom govoru rogoznička načelnica  Sandra Jakelić te čestitala Uskrs svm okupljenima i to na više stranih jezika.

Goste je pozdravio i jedan od glavnih organizatora ove  manifestacije predsjednik Udruženja obrtnika Šibenik i poznati rogoznički ugostitelj Ante Radić i na uloženom trudu zahvalio svojim kolegama i svima koji su sudjelovali u donacijama i pripremi jala. Uskrsni stol blagoslovio je rogoznički župnik don Filip Rodić.

 

25. travanj 2024 13:25