StoryEditorOCM
ŽupanijaZlatna boula

Dodijeljena priznanja Turističke zajednice šibensko- kninske: Doznajte tko je obilježio turističku 2019.

18. prosinca 2019. - 20:32

Grad Šibenik proglašen je najuspješnijom turističkom, a grad Drniš zelenom destinacijom na "Zlatnoj bouli", manifestaciji kojom Turistička zajednica Šibensko-kninske županije tradicionalno obilježava županijski Dan turizma.

Među dobitnicima priznanja najuspješnijima i najzaslužnijima u svakom turističkom segmentu našli su se, kako je istaknula Željana Šikić, direktorica Turističke zajednice, svi koji kvalitetom i predanošću grade destinaciju kakvu priželjkujemo.

Priznanje je pripalo projektu "Za Zlarin bez plastike" za doprinos brendu destinacije održivog turizma, Kninskom muzeju – Tvrđavi Knin za doprinos kulturnoj ponudi i očuvanju baštine, Turističkoj agenciji Hrvatski klub putnika zbog bogate ponude kreativnih agencijskih programa, Turističkoj agenciji Active Destination za doprinos i promociju aktivnog turizma, Apartmanima Mara &Enchanting Apartment obitelj Zajc za unaprjeđenje područja obiteljskog smještaja te D - Marin Mandalina za razvoju nautičkog turizma.

Konoba Prslika uresila se "Zlatnom boulom" za doprinos razvoju i promociji autohtone gastro-ponude, restoran Tri piruna za ovogodišnju top gastro-ponudu, a Jurlinovi dvori za osobitu ponudu selektivnih oblika turizma. Hotel Scala proglašen je najboljim malim obiteljskim hotelom, a hotel Bellevue obiteljskim hotelom 2019. godine. Kamp Rehut, pak, "Zlatnu boulu" je osvojio u kategoriji najboljih malih kampova.

Realizirali snove

Titulom Chefa godine uresio se Zoran Jajac, a Tini Biluš zapljeskalo se zbog izbora za najboljeg turističkog vodiča. Željku Krnčeviću, ravnatelju Muzeja grada Šibenika, pripalo je priznanje za doprinos unapređenju razvoja kulturnog turizma, a Jedriličarskom klubu Val za zasluge u brendu nautičke destinacije. Interpretacijski centar katedrale sv. Jakova Civitas Sacra – Palača Galbiani nagrađen je kao inovacija godine, dok je za promociju tradicionalnih jela i namirnica u vrhunskoj gastronomiji odano priznanje manifestaciji "Fešta days". "Čokoladni bagatin" koji je proglašen suvenirom godine donio je "Zlatnu boulu" Turističko-ugostiteljskoj školi u Šibeniku, a manifestacija "Light is Life" u svojoj je kategoriji proglašena najboljom u godini na izmaku.

Na svečanosti u Interpretacijskom centru katedrale sv. Jakova Civitas Sacra, direktorica Šikić laureatima je poručila kako
u ovom trenutku Šibensko-kninska županija kao destinacija u turističkom kontekstu živi svoj san.

- To ne znači da smo dosegli konačne vrhunce i da trebamo uživati na lovorikama. U turističkom smislu razvijamo se u zavidnoj dinamici i, što je još važnije, u dobrom pravcu. Za to moramo zahvaliti donosiocima odluka koji vizionarski i ciljano upravljaju razvojem destinacija i ne dozvoljavaju da nam se turizam događa slučajno, ali isto tako i svim vrijednim inicijativama, pojedincima, poduzetnicima i kreativcima koji pridonose na svoj način. To je i razlog što imamo destinaciju koju iz prikrajka i s divljenjem promatraju iz nekih drugih destinacija koje su turistički snažnije od nas samih - nije krila ponos organizatorica "Zlatne boule".

Županove čestitke

Nagrađenima je ispred Šibensko-kninske županije, a također i u ulozi predsjednika TZ čestitao i župan Goran Pauk podsjetivši da je dodjela priznanja u turizmu jedno od značajnijih događanja u nizu svečarskih događanja ovih predblagdanskih dana.
– Uspjesima koje zajedno postižemo dokazujemo da smo, ne samo najperspektivnija turistička destinacija zbog svojih prirodnih ljepota i znamenitosti, kulturnih i inih događanja, već i činjenice što imamo vas koji svakom gostu nudite daleko više od njegovih očekivanja, a to je emocija i ljudski sadržaj. Upravo to želimo promovirati i nagraditi "Zlatnom boulom’- kazao je, uz ostalo župan Pauk

Ostvarujemo nezamislivo!

"Zlatna boula" nam godi jer svi znamo da Šibenik praktički do prije pet-šest godina nije imao tako snažan turistički predznak. Uspjeli smo preokrenuti takvu situaciju i nametnuti se kao turistička destinacija nadmašivši i dojučerašnje konkurente na tom području unutar županijskih granica. I dalje smatram da ćemo u turističkom smislu biti onoliko jaki koliko je jako županijsko središte. Raduje spoznaja da taj cilj ostvarujemo i da smo se u pripremi za hrvatsko predsjedanje Europskom unijom, uvrstili među pet gradova koji su turistički spremni primiti goste. To su sve donedavna bile nezamislive priče - prokomentirao je izbor za najdestinaciju Željko Burić, gradonačelnik Šibenika.

Optimistične najave

Ovo nam priznanje mnogo znači budući da smo novi hotel i ovo nam je prva prava cjelogodišnja sezona. Drago nam je da smo priznati u našoj lokalnoj zajednici zbog ostvarenih rezultata koji su iznad naših očekivanja. Najave za sljedeću godinu nam također govore kako će biti još bolje - poručila je Magda Lakoš Mioč, direktorica šibenskog hotela "Bellevue".

25. travanj 2024 06:51