StoryEditorOCM

Dar za svetog Antu: U devet novih ugovora 'kraljevskom gradu' milijuni iz europskih fondova

Piše SD
12. lipnja 2019. - 15:00

Devet novih ugovora o dodjeli nepovratnih sredstava iz europskih fondova za projekte na području Knina bit će potpisani na Kninskoj tvrđavi, a prije svečane sjednice tamošnjeg Gradskog vijeća.

U sklopu Poziva "Razvoj poduzetništva u Gradu Kninu" predviđeno je svečano uručenje sedam ugovora ukupne vrijednosti 3,5 milijuna kuna, kojima se poduzetnicima na području Grada Knina dodjeljuje 2,85 milijuna kuna nepovratnih sredstava.

Također, u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga "Provedba Intervencijskog plana Grada Knina" sklopljen je ugovor za projekt "Izgradnja pješačko-biciklističkog mosta na Orašnici i uređenje šetnice prema Krčiću" ukupne vrijednosti 5,8 milijuna kuna kojim se Gradu Kninu dodjeljuje 4,9 milijuna kuna nepovratnih sredstava.

U okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga "Priprema dokumentacije i izgradnja kapaciteta za provedbu intervencijskih planova malih gradova na ratom pogođenim područjima" sklapa se i jedan ugovor za projekt "Izgradnja kapaciteta za provedbu Intervencijskog plana Grada Knina" ukupne vrijednosti tri milijuna kuna kojim se Kninu dodjeljuje 2,5 milijuna kuna nepovratnih sredstava.

Ugovore u sklopu tri Poziva na dostavu projektnih prijedloga uručit će Gabrijela Žalac, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i Tomislav Petric, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU predstavnicima projekata, poduzetnicima s područja Grada Knina i gradonačelniku Knina Marku Jeliću.

Nakon svečanosti uručenja ugovora o dodjeli nepovratnih sredstava ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac nazočit će svečanoj sjednici Gradskog vijeća na Kninskoj tvrđavi.

20. travanj 2024 01:51