StoryEditorOCM
ŽupanijaKontrola vozača

Četiri nadzorne kamere stižu na vodičku zaobilaznicu i magistralu

Piše šibenski.hr
11. srpnja 2017. - 17:38


U utorak je u gradskoj upravi Grada Vodica održan sastanak predstavnika Grada s načelnikom šibenske postaje Prometne policije i Živkom Čičmirom-Vestićem iz Policijske uprave Šibensko-kninske, na kojem je dogovorena nova suradnja s ciljem poboljšanja sigurnosti na vodičkim prometnicama.


Kako bi se spriječila vožnja prevelikom brzinom po vodičkoj zaobilaznici te na nekim problematičnim dijelovima magistralne ceste D8, policijska je uprava nabavila četiri nadzorne kamere koje će uskoro biti i postavljene.


Dvije nadzorne kamere će snimati brzinu na zaobilaznici kod nadvožnjaka Vrbica te na križanju zaobilaznice sa županijskom cestom gdje se promet regulira pomoću semafora. Druge dvije kamere bit će postavljene na magistralnoj prometnici u samom naselju Vodice - jedna na križanju s Račicama i druga na raskrižju sa Zatonskom ulicom.


Ova bi preventivna mjera trebala utjecati na vozače da voze dozvoljenom brzinom koja je prilagođena uvjetima u naseljenim područjima te smanjiti broj prometnih nesreća.

 

19. travanj 2024 05:07