StoryEditorOCM
ŽupanijaPRAZNE SE UČIONICE

Čeka se službena potvrda: srednjoškolci u Šibeniku i cijeloj županiji od ponedjeljka prelaze na online nastavu. Evo kada bi ponovno mogli u razrede

Piše Marijana Cvrtila/SD
8. prosinca 2020. - 18:38

Od idućeg ponedjeljka, 14. prosinca, sve srednje škole u Dalmaciji, uključujući Šibenik i Šibensko-kninsku županiju, prelaze na online nastavu.

U Ministarstvu znanosti i obrazovanja u utorak su potvrdili kako su dosad dobili potvrde iz ukupno 11 županija da će do kraja prvog polugodišta provoditi tzv. C model nastave (online) u srednjim školama, odnosno jedna od njih, Krapinsko-zagorska, mješovit B model (kombinacija nastave uživo i online po grupama učenika iz razreda koje se izmjenjuju).

U dijelu tih županija online nastava već je u tijeku, a u utorak su prelazak na C model Ministarstvu službeno potvrdili i Grad Zagreb, Istarska te Zadarska županija, dok je Primorsko-goranska to najavila ranije. Ostatak županija službene će zahtjeve Ministarstvu poslati tijekom ovoga tjedna.

Dok većina osnovaca u Hrvatskoj nastavlja s nastavom uživo, učenici srednjih škola tako će izvan školskih klupa biti, kako je najavio premijer Andrej Plenković, najmanje 35 dana. Zimski praznici, podsjetimo, ranijom su odlukom produljeni za tjedan dana, tako da će ove godine prvo polugodište za sve učenike završiti u srijedu, 23. prosinca, slijede trotjedni zimski praznici te početak drugog polugodišta 18. siječnja.

20. travanj 2024 14:08