StoryEditorOCM
ŠibenikPodjela u četvrtak

Želite pogledati generalnu probu predstave koja će otvoriti Festival djeteta? Požurite po besplatne ulaznice na blagajnu kazališta

Piše šibenski.hr
12. lipnja 2019. - 14:24

Od sutra, 13. lipnja, na blagajni Šibenskog kazališta svi koji to žele mogu predignuti ulaznice za generalnu probu predstave 'Knjiga o džungli' koja će otvoriti ovogodišnji 59. Međunarodni dječji festival u Šibeniku! Besplatne ulaznice moći će se predignuti na blagajni teatra od 10 do 12 te popodne od 18 do 20 sati.

Generalna probana ljetnoj pozornici ispred katedrale svetog Jakova tradicionalno budi veliko zanimanje građana Šibenika i posjetitelja grada pa gledalište nikad ne zjapi prazno, a ansambl kojemu je pripala čast da otvori Festival djeteta dobije osjećaj nastupa pred prepunim gledalištem koje ih ionako čeka samo 24 sata kasnije.

Ove godine, podsjetimo, 59. MDF otvara teatar Baj Pomorski ih Toruna u Poljskoj predstavom 'Knjiga o džungli' što je prvi put nakon nekoliko godina da Festival djeteta na ljetnoj pozornici otvara inozemna produkcija. Generalna u petak počinje u 21 sat, a besplatne ulaznice mogu se predignuti već dan ranije, od sutra u dva navrata. Ujutro preko marende, od 10 do 12 sati te ponovno u popodnevnom điru od 18 do 20 sati.

Osim Hrvatske turističke zajednice, Festival ove godine u velikoj mjeri podržava i Veleposlanstvo Republike Poljske u Hrvatskoj, a riječ je o zemlji čiji je ansambl bio prvo strano kazalište koje je nastupilo na Međunarodnom dječjem festivalu davnih 60-tih godina prošlog stoljeća. Osim što će otvoriti Festival, poljski umjetnici pobrinuli su se i za likovni dio programa pa za festivalsku publiku i posjetitelje Krešimirovog grada pripremaju izložbu grafičkih radova brojnih poljskih umjetnika.

19. travanj 2024 22:15