StoryEditorOCM
ŠibenikJavni poziv Šibenčanima

Želite li obnoviti vanjsku drvenu stolariju u staroj gradskoj jezgri, možete dobiti 20 tisuća kuna (FOTO)

Piše Katarina Rudan
5. travnja 2017. - 14:46


Gradonačelnik Šibenika Željko Burić predstavio je na današnjoj konferenciji za novinare, održanoj u Ulici Jurja Šižgorića, još jedan  projekt vezan uz obnovu i revitalizaciju stare gradske jezgre. Riječ je o programu Grada Šibenika pod nazivom "Stara gradska jezgra - obnova stolarije".

- Ovo je javni poziv građanima, vlasnicima objekata u staroj gradskoj jezgri da se prijave za obnovu vanjskih zatvora, prozora i vrata, po kriterijima energetske učinkovitosti. Posebnost je u tomu što se radi o obnovi drvene stolarije. Poznato je da je problem u našoj staroj gradskoj jezgri da mnogi kod obnove objekata "posegnu" za suvremenijim materijalima koji su lakši za održavanje, kao što je aluminij ili PVC stolarija. Grad raspisuje javni poziv koji se odnosi na subvencioniranje drvene stolarije i na taj način  želi pomoći građanima, te zadržati stari štih u starom dijelu grada, rekao je Burić.

Javni poziv  bit će objavljen još danas na službenim internetskim stranicama Grada Šibenika, rečeno je na konferenciji.
- U gradskom proračunu za ovaj program osigurano je 200.000 kuna inicijalnih sredstava, a ako bude većeg interesa građana ta će se sredstva povećati. Grad će obnovu vanjske drvene stolarije subvencionirati u iznosu do 25 posto ukupne cijene, a najveći iznos kojeg će vlasnik objekta moći dobiti je 20.000 kuna, kazao je zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta te dodao da je sve u rukama građana, jer oni su nositelji revitalizacije stare gradske jezgre a Grad je u toj priči suport.

Program "Stara gradska jezgra – obnova stolarije" pozdravio je i podržao predsjednik gradske četvrti Stari grad Mirko Čeko.
- Ovo je hvale vrijedan projekt jer svi mi jako dobro znamo što znači stara gradska jezgra za Šibenik kao turistički grad. Projekt kojim se omogućava pravnim i fizičkim osobama obnova drvene stolarije uz subvencioniranje iz gradskog proračuna je veliki korak naprijed koji će pridonijeti još boljem izgledu a dat će i dimenziju više staroj gradskoj jezgri. To će biti još jedno oduševljenje i za naše turiste, rekao je Čeko.

 

24. travanj 2024 13:15