StoryEditorOCM
ŠibenikSuglasnost ministarstva

‘Zeleno svjetlo‘ gradnji sportske dvorane i dodatnih učionica u brodaričkoj školi: Vodit će se računa i o učenicima s tjelesnim invaliditetom

Piše šibenski.hr
14. listopada 2020. - 10:38

Ministarstvo znanosti i obrazovanja izdalo je suglasnost na Idejno rješenje za rekonstrukciju i dogradnju građevine Osnovne škole Brodarica i dogradnju školske sportske dvorane.

- Ministarstvo je utvrdilo kako je Idejno rješenje izrađeno u skladu s normativima prostora i opreme osnovnih škola i dvodijelnih školskih sportskih dvorana budući da je OŠ Brodarica predviđena za upis ukupno 450 učenika u 16 razrednih odjela te odvijanje nastave u dvije smjene. Sljedeći korak u ovom opsežnom postupku nam je izrada glavnog projekta, a po kompletiranju čitave projektne dokumentacije pokrenut će se postupak ishodovanja građevinske dozvole- kazao je zamjenik gradonačelnika Paško Rakić.

Podsjetimo, Grad Šibenik je u veljači ove godine od tvrtke Verus projekt d.o.o. naručio izradu idejnog rješenja i glavnog projekta sportske dvorane i dodatnih učionica za Osnovnu školu Brodarica.

Postojeća građevina Osnovne škole Brodarica ima ukupno neto površinu 1.153,57 m2, a nakon dogradnje školskog prostora i dvodijelne školske sportske dvorane imat će ukupnu neto površinu 2.571,19 m2. Navedenom rekonstrukcijom omogućuje se poboljšanje učeničkog standarda, a u novom dograđenom prostoru predviđa se smještaj učionica s pratećim sadržajem te sportska dvorana.

Projektom ove rekonstrukcije i dogradnje treba predvidjeti zadovoljavanje uvjeta za potpuno uključivanje učenika s tjelesnim invaliditetom, u skladu s važećim zakonskim odredbama i Pravilnikom o osiguranju pristupačnosti građevina osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti.

20. travanj 2024 09:21