StoryEditorOCM
ŠibenikPametni bicikl u uredu gradonačelnika

Za proizvodnju pametnog bicikla koji zna sve o vlasniku, inovatora Marija Ljubičića zainteresirani Nizozemci

Piše šibenski.hr
25. listopada 2019. - 10:15


Zamjenik gradonačelnika Paško Rakić primio je danas predstavnike Društva inovatora „Faust Vrančić“ Šibenik čiji je član Mario Ljubičić proteklog vikenda na 17. međunarodnoj izložbi ARCA 2019. u Zagrebu osvojio prestižni Grand Prix za svoju inovaciju- električni bicikl „Guide b.“

„Iskrene čestitke na vašem sjajnom uspjehu, a ujedno koristim priliku da vam čestitam i rođendan budući da šibensko Društvo inovatora „Faust Vrančić“ ove godine obilježava 20 godina rada. Ova nagrada na izložbi ARCA ujedno je i najveće priznanje vašeg predanog rada kojeg obavljate volonterski, ali i još jedna lijepa promocija našeg grada. “, kazao je zamjenik gradonačelnika Paško Rakić.

Predsjednik Društva Josip Labura zahvalio se na primanju te je istaknuo kako je električni bicikl „Guide b“ prepoznat kao najkvalitetnija inovacija među čak 200 inovacija iz Hrvatske i svijeta predstavljenih na izložbi ARCA.

„Ova nagrada svojevrsna je kruna uspjeha našeg Društva, a u posljednjih 20 godina na raznim sajmovima i natjecanjima osvojili smo preko 75 medalja. Veseli nas što su mnogi ulagači zainteresirani za Marijev proizvod te smo uvjereni da će ostvariti daljnji uspjeh.“, kazao je Labura.

Mario Ljubičić, inače rođen u selu Runovići pokraj Imotskog, zahvalio se Društvu „Faust Vrančić“ što je prepoznalo vrijednost i kvalitetu njegova rada.

„Da nije bilo njih bio bih još jedna osoba koja u garaži sastavlja čudne stvari. Električni bicikl Guide b zna sve o korisniku i njegovim potrebama. Sam kreira rute za korisnika uzevši u obzir vremensku prognozu, doba dana i trajanje baterije. S korisnikom komunicira putem kacige tako da vozača informira o povijesti lokacije na kojoj se nalazi, poput turističkog vodiča.“, pojasnio je Ljubičić.

Zapažen rezultat i brončanu medalju na izložbi u Zagrebu osvojila je i Stela Čuturić svojom inovativnom tehnikom slikanja kolaža na platnu te Igor Sladoljev svojim stabilizatorom visećih tereta. Na današnjem primanju nazočili su dopredsjednik i tajnik Društva, Ante Duvančić i Josip Papak.

17. travanj 2024 17:10