StoryEditorOCM
ŠibenikNovo ruho

Uređuje se šibenska osnovna škola stara 45 godina, koja je imala velikih problema s vlagom, hladnoćom i bukom u učionicama; Ravnateljica tvrdi: Rezultati se već vide, vlage više nema i puno je toplije

Piše Šibenski.hr
14. ožujka 2019. - 13:17

Gradonačelnik Šibenika Željko Burić sa suradnicima obišao je danas radove na energetskoj obnovi OŠ „Juraj Šižgorić“. Radove vrijedne je 6.421.497,78 kuna izvode tvrtke Reliance d.o.o. Split i Polinom.

- Ova škola imala je velikih problema s vlagom, lošom toplinskom i zvučnom izolacijom, a sada poprima sasvim novi izgled. Uz OŠ „Juraj Šižgorić“, u ovom trenutku traju radovi i na energetskoj obnovi DV Vidici, a nedavno smo raspisali natječaj za građevinske radove energetske obnove na gradskim vrtićima Građa i Šibenski tići. Nastavit ćemo ovim smjerom i dalje te odrađenim projektima pridodati obnove i izgradnje novih vrtića i osnovnih škola- kazao je gradonačelnik Željko Burić.

Zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta podsjetio je kako je Grad Šibenika za projekt obnove škole osigurao bespovratna sredstva europskih fondova. Iz Europskog fonda za regionalni razvoj Gradu Šibeniku odobren je iznos od 1.840.324 kn, dok je iz Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini odobreno 1.561.152 kn.

- U protekle četiri godine za projekte energetske učinkovitosti javnih objekata ukupno smo osigurali 10 i po milijuna kuna bespovratnih sredstava.“, naglasio je.

Osnovna škola Jurja Šižgorića je stara 45 godina, sastoji se od suterena, prizemlja i kata, a ukupne je građevinske bruto površine 4074,5 m2. U školi je zaposleno 47 djelatnika i ima 340 učenika. Projektom je obuhvaćeno postavljanje toplinske i hidroizolacije, zamjena solarije, zamjena postojećeg sustava grijanja na lož ulje s grijanjem na plinski kotao, postavljanje sunčanih kolektora na krov za potrebe zagrijavanja potrošne tople vode i zamjenu rasvjetnih tijela učinkovitijima. Nakon završetka radova škola će iz energetskog razreda C preći u A+ razred.

Predstavnik tvrtki Reliance d.o.o. i Polinom Tomislav Albini istaknuo je kako radovi napreduju sukladno planu, a završetak se očekuje do početka nove školske godine.

- Iznimno smo zadovoljni tempom izvođenja i kvalitetom radova. Rezultati se već osjete, nema više vlage i znatno je toplije u školi. Očekujem da će naša škola na kraju zasjati u sasvim novom ruhu- kazala je ravnateljica OŠ „Juraj Šižgorić“ Ivana Rupić.

19. travanj 2024 06:55