StoryEditorOCM
ŠibenikBravo za "Šibensko blago"

Unikatna keramička zdjela nadahnuta kulturnom baštinom šibenskog kraja Centra za odgoj i obrazovanje „Šubićevac“ najproizvod učeničkih zadruga u Hrvatskoj<br />  

Piše šibenski.hr
22. listopada 2018. - 13:17

U organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje, Hrvatske udruge učeničkog zadrugarstva i Hrvatske zajednice tehničke kulture, a pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja, u Vinkovcima je od 11. do 14. listopada 2018. održana 30. Smotra učeničkih zadruga Republike Hrvatske.

Na ovom festivalu kreativnosti i poduzetništva, gdje je radove predstavilo 79 najboljih učeničkih zadruga iz 21 županije Hrvatske, državno povjerenstvo dodijelilo je priznanje za najproizvod vrijednim zadrugarima Učeničke zadruge „Šibensko blago“ Centra za odgoj i obrazovanje „Šubićevac“.

Proizvod koji je osvojio ovo vrijedno priznanje je unikatna keramička zdjela nadahnuta kulturnom baštinom šibenskog kraja. Rad je nastao u keramičarskoj sekciji pod vodstvom voditeljice Učeničke zadruge, učiteljice Tehničke kulture Marijane Matuše. Inspiracija za rad je karakteristični spiralni vez sa šibenske kape. Tako je poznati šibenski boul u rukama vrijednih učenika Centra „Šubićevac“ oživljen u modernom uporabnom predmetu koji se svojom pričom i estetskim izgledom izdvojio među mnogim vrijednim proizvodima 30. Smotre učeničkih zadruga Republike Hrvatske.

Ovo je još jedna u nizu pohvala i priznanja koju je, zahvaljujući trudu učenika i njihovih voditelja Marijane Matuše, Anamarije Zjačić i Žane Klisović, te svesrdne podrške ravnateljice Centra Branke Bego, ostvarila Učenička zadruga „Šibensko blago“.

Nagrađeni proizvod, kao i mnogi drugi, može se vidjeti i kupiti na različitim sajmovima i manifestacijama: Srednjovjekovnom sajmu u Šibeniku, Seljačkoj tržnici u Zadru, Sajmu agroturizma u Skradinu, Božićnom i Uskrsnom sajmu u Dalmare trgovačkom centru.

24. travanj 2024 12:10