StoryEditorOCM
ŠibenikPRVOSTUPANJSKA ODLUKA

Smjena Sanje Čatlak s mjesta ravnateljice Ljekarni nezakonita. Sud traži da ju se hitno vrati na posao

Piše Zdravko Pilić
19. svibnja 2023. - 14:07

Bila je to, pred kraj 2021. godine, u kojoj se dogodila milenijumska smjena vlasti u Županiji Šibensko – kninskoj, utvrdi HDZ-a, - ‘afera godine‘. Sanja Čatlak, dotadašnja ravnateljica Ljekarne Šibenik, ne samo da je smijenjena s dužnosti, nego je i automatski dobila otkaz ugovora o radu, a protiv nje je i kaznenu prijavu, zbog sumnje u netransparentnu kupovinu poslovnog prostora u Crnici, podnio i župan Marko Jelić.

Pisalo se tada o višemilijunskoj aferi, o prostoru koji je navodno bio ‘višestruko preplaćen‘, a još k tome kupljen ‘mimo procedure‘, a u što je, pisalo se, bio uključen i bivši šibensko – kninski župan, HDZ-ovac, Goran Pauk. ‘Počelo je!‘ - govorili su i pisali oduševljeni fanovi koalicije Stipe Petrine i Marka Jelića, ali svih drugih sudionika ‘ćušpajz koalicije‘, koja je tada bila jaka kao ‘kremen kamen‘.

Jer, stvar je tada predstavljena bezmalo kao početak obračuna s kriminalnim, tridesetogodišnjem, naslijeđem HDZ-a u, čišćenja ‘kostura iz ormara‘, pa nitko nije imao – a ni pokazao - nimalo senzibiliteta što je ‘revolucionarna pravda‘ na ulicu istjerala ‘samohranu majku dvoje djece‘. Kakva majka! HDZ-ovka! A k tome još i bivša nevjenčana supruga Josipa Periše. Iz HVIDRA-e! Dakle, sve je jasno! Kakvi nam dokazi pored ovih još trebaju?!

A sada je ta ‘afera godine‘, krupna financijska malverzacija, realizirana ‘preko Njuškala‘, ovih dana dobila na šibenskom sudu epilog, kakvim i obično završava većina hrvatskih političkih obračuna, u kojima, po pravilu, dominiraju niske strasti i velike riječi. Pala je!

Presuda suda, kojem se Sanja Čatlak tužbom stavila pod zaštitu, glasi da je ‘u cijelosti nezakonita i nedopuštena Odluka o izvanrednom otkazu ugovora o radu‘, s mjesta ravnateljice, te da se utvrđuje da njezin odnos kod ‘tuženika‘ – a to su Ljekarne Šibenik – nije ni prestao.

Tužitelju, odnosno Ljekarni Šibenik Općinski sud u Šibeniku je naložio da Sanju Čatlak, u roku od osam dana, pod prijetnjom ovrhe, vrati na posao, na radno mjesto ravnateljice. Isto tako, u presudi, na koju strana koja se osjeća oštećenom, ima pravo žalbe, nalaže se tuženiku da tužiteljici, u roku od 8 dana i pod prijetnjom ovrhe, nadoknadi parnični trošak u iznosu od 500 eura, zajedno sa zakonskim zateznim kamatama koje teku od dana donošenja prvostupanjske presude, pa do isplate.

Dakle, presuda još nije pravomoćna, ali će biti zanimljivo vidjeti kako će se Ljekarne Šibenik i županijska vlast prema njoj odnositi.

19. travanj 2024 10:21