StoryEditorOCM
ŠibenikJavni poziv

Šibenska Turistička zajednica dodjeljuje potpore za manifestacije u ovoj godini

Piše šibenski.hr
2. ožujka 2021. - 12:12

Turistička zajednica grada Šibenika raspisala je Javni poziv za kandidiranje manifestacija za dodjelu potpora iz programa „Potpore za turističke manifestacije u 2021. godini“

Predmet javnog poziva je dodjela bespovratnih novčanih sredstava Turističke zajednice grada Šibenika za manifestacije od lokalnog, regionalnog, nacionalnog i/ili međunarodnog značaja, kao glavnog motiva dolaska turista u destinaciju, a koje doprinose razvoju turizma, te kulturne i povijesne baštine, podizanju kvalitete i količine turističke ponude, razvoju kongresnog, kulturnog, sportskog i ostalih selektivnih oblika turizma, razvoju sadržaja koji omogućuju poboljšanje kvalitete i produženje turističke sezone, povećanju ugostiteljskog i drugog turističkog prometa, posebice u razdoblju predsezone i posezone, promociji grada Šibenika u zemlji i inozemstvu i stvaranju prepoznatljivog imidža turizma grada Šibenika.

Sredstva potpore odobrit će se za organizaciju i realizaciju kulturnih, zabavnih, sportskih i eno-gastronomskih manifestacija, a bespovratna sredstva mogu se dodijeliti i koristiti isključivo za manifestacije koje se održavaju u 2021. godini.

Sredstva su namijenjena za sufinanciranje troškova nabave roba i usluga za neposrednu realizaciju manifestacija i to sufinanciranje održavanja manifestacije (troškovi glazbenika, troškovi tehnike, troškovi promocije manifestacije, troškovi učesnika u manifestaciji, ostali troškovi), izradu promotivnih brošura i promocija manifestacije na internetu, nabavu radnog/potrošnog materijala vezanog za organizaciju manifestacije, najam prostora za održavanje manifestacije, troškove smještaja, te putni troškovi izvođača i vanjskih suradnika, temeljem ugovora, kao i druge potrebe u svrhu održavanja manifestacije.

Za sredstva potpore mogu se kandidirati pravne i fizičke osobe, organizatori manifestacije, odnosno, trgovačka društva, obrti, sportski klubovi, kulturne i druge javne ustanove i udruge građana.

Kriteriji za odobravanje potpora su originalnost, prepoznatljivost i kvaliteta, doprinos projekta razvoju turističke ponude grada Šibenika, karakter manifestacije, vrijeme i mjesto održavanja manifestacija,  tradicija održavanja manifestacije /održivost – dugoročni učinci, izvori financiranja manifestacija, odnosno njihovo sufinanciranje i od strane drugih subjekata, sudjelovanje interesnih subjekata javnog i privatnog sektora u organizaciji i realizaciji manifestacije i zastupljenost u domaćim i stranim medijima.

Sve uvjete javnog poziva i dokumentaciju koju je potrebno dostaviti moguće je pregledati na web stranicana TZ grada Šibenika:

23. travanj 2024 18:26