StoryEditorOCM
Šibenikspektakularni pogled

Šibenik će, uz obnovljene tvrđave, dobiti još jednu atrakciju: pogledajte simulacije novog vidikovca na Smričnjaku!

Piše Šibenski.hr
18. svibnja 2021. - 19:22

Kako smo već pisali, Grad Šibenik početkom mjeseca odabrao je idejno rješenje projekta "Rekonstrukcija odmorišta s vidikovcem na Smričnjaku u Šibeniku“ koje je izradio arhitektonski tim NFO iz Zagreba, arhitekti Kata Marunica i Nenad Ravnić.

Odlični zagebački studio predstavio je i simulacije vidikovca, koji bi, prema prikazanom trebao postati još jedna šibenska atrakcija!

image
Smričnjak simulacija
NFO vizualizacije

Pristup i korištenje vidikovca bit će dostupno tijekom cijele godine i prikladno za korištenje za sva godišnja doba. Dolazak do njega očekuje se pješice od organiziranog parkirališta za 50-tak automobila. Od ostalih sadržaja očekuje se aktiviranje prostora dva bunkera. Jedan za  izložbeno-informacijske programe kojima bi se prezentirala povijest Šibenika kao i uloga bunkera u obrani grada, a drugi za umjetničke instalacije mladih šibenskih umjetnika.

Sve to prate otvoreni prostori za razne aktivnosti u vidu amfiteatra za odmor i razna događanja kao i sanitarni čvor te parking za bicikle. Cijela kompozicija odmorišta temelji se na odnosu netaknutog prirodnog kamenog pejzaža sa zatečenim mediteranskim biljem prema artificijelnim istaknutim vidikovcima koji su obgrlili vrh Smričnjaka s tri strane.

image
Smričnjak simulacija
NFO vizualizacije
16. travanj 2024 06:49