StoryEditorOCM
ŠibenikZavršena Adventura

Šibenčani pustili u zrak tisuću lampiona, a prihod je namijenjen za pomoć obitelji Gulin iz Rasline kojoj je kuća stradala u požaru prošloga ljeta

Piše Branimir Periša
1. siječnja 2023. - 20:33
Sibenik, 010123. Pustanje lampiona dobrih zelja s trga Poljana, ove godine sav prihod od donacija za lampione ide za obnovu kuce stradale u pozaru u Zatonu.Niksa Stipanicev/Cropix

Prvog dana Nove godine i posljednjeg dana Adventure Šibenčani su večeras na Poljani puštali u zrak lampione dobrih želja. Bilo ih je tisuću, a po običaju, kupuju se po cijeni od 50 kuna s plemenitim ciljem. Ovaj put, na prijedlog Mjesnog odbora Rasline, sav prihod od donacija uplatit će se za obitelj Gulin iz Rasline čija je kuća uništena u velikom požaru na području Zatona i Rasline u srpnju ove godine.

Lampioni su se od 27. prosinca prodavali na kućici kod klizališta svaki dan od 9 do 23 sata te na Zero waste kućici u prolazu između etaža parka od 17 do 23 sata. Ipak, kao i proteklih godina, organizatori su dobro predvidjeli da će najviše lampiona prodati uoči samog puštanja večeras.

-Kad svjetleći lampioni ukrase nebo iznad Šibenika, pozivamo sve da se spuste u Parkić gdje će od 20 sati svirati novooformljeni bend šibenskih glazbenika Rockfellers. Nakon koncerta grupe Pavel u podne, bit će to oproštaj od ovogodišnje, 30 dnevne Adventure. Još tjedan dana ostat će klizalište na Poljani, na radost najmlađih Šibenčana, poručuju organizatori.

25. travanj 2024 22:36