StoryEditorOCM
ŠibenikVečeras počinje

Rundek, Ware, Remi, a bit će i 3D mapping; Može li Changer postati šibenski Špancirfest?

23. kolovoza 2018. - 14:08

Hoće li šibenski Changer festival postati on što je Špancirfest u Varaždinu? Multimedijalni festival, koji u Šibenik dovodi tehnološke, umjetničke i komunikacijske "changere", kako ga opisuju njegovi organizatori, Turistička zajednica grada Šibenika i Agencije fakat iz Zagreba, otvara se večeras kada će se na pročelju zgrade Hrvatskog narodnog kazališta održati atraktivan 3D mapping.

- Želja je Grada Šibenika da stvorimo drugačiji, kreativan i sadržajno raznovrstan festival, kao što je to Špancirfest, i koji uz to potiče neke promjene. Otud i naziv Changer. Lani je prvi put održan i ovo je njegovo drugo izdanje. Namijenjen je urbanoj i kreativnoj publici, a održavat će se na nekoliko lokacija u gradskoj jezgri te na Tvrđavi sv. Mihovila - kazao je direktor šibenskog TZ-a Dino Karađole.

U četiri dana, do 26. kolovoza, koliko festival traje, Šibenčane i njihove goste očekuju koncerti reggae skupine Inner Circle, Darka Rundeka i svjetske pop pjevačice Jessie Ware, glazbeni programi u Perivoju Roberta Visianija te na zelenoj površini na rivi kod topova. Posebno raznovrstan ove će godine biti konferencijski program, paneli, radionice i predavanja koji će se održavati u Gradskoj vijećnici i foajeu kazališta, a najveća novina u odnosu na lani je bogati multimedijalni, odnosno "svjetlosni" program.

- Ove godine u povijesnu gradsku jezgru dovodimo deset svjetlosnih instalacija u kojima će se pokazati specifičnost tog prostora i njegova arhitektura koji će postati slikarsko platno na kojem će umjetnici postavljati svoje svjetlosne instalacije svakog dana čim padne mrak i trajat će do ponoći. Također, radit ćemo 3 D mapping na zgradi kazališta svakog dana u 21 i 23 sata. Lani smo još učili i osluškivali grad. Mislim da smo ove godine stvorili pravi model festivala. Shvatili smo da u uskim ulicama i trgovima ne možemo raditi velike i bučne performanse, pa smo zato ove godine pojačali taj "svjetlosni" dio, a također i konferencijski program na koji dovodimo brojne stručnjake, poslovne ljude i glazbenike poput Ivice Mudrinića koji će održati jedno motivacijsko predavanje, glazbenice Remi iz "Elemenetala" te Nicka Colgana koji u Tisnom radi Garden festival. Najveći dio programa je besplatan. No, ne želimo nuditi samo zabavu, nego u Šibenik dovoditi i ljude koji sebi mogu priuštiti Pelegrinija te druge važne i vrijedne šibenske sadržaje - kazao je Damir Levak iz Agencije Fakat.

U suradnji s učilištem Algebra, uz sadržaje koji seciraju i objašnjavaju tehnološki trenutak u kojem živimo, na Changeru će se, kako ističu organizatori, otvoriti i mnoge aktualne teme iz marketinga, umjetničkog stvaranja i poslovno-motivacijskog područja.

24. travanj 2024 08:04