StoryEditorOCM
ŠibenikOd Varaždinskih brega do Splita

Rotary humanitarci na motorima donirali higijenske potrepštine za šibenske beskućnike i pozirali za milenijsku fotografiju (Foto)

3. lipnja 2017. - 15:51

Stotinjak motorista okupilo se u subotu ujutro na šibenskom mostu, odakle su koloni krenuli prema šibenskoj rivi, na kojoj su bili glavna atrakcija.

Oni voze u moto-konvoju 'Humanity on the road' i humanitarnom akcijom pod nazivom Rotary Moto Rally Plus spajaju cijelu Hrvatsku.
Motoristi i rotarijanci udružili su se i odlučili činiti dobro prikupljajući donacije – u novcu, hrani i higijenskim potrepštinama – a u Šibeniku su one bile namijenjene opremanju Doma za beskućnike biskupijskog Caritasa.

Krenuli su od zagorskih brega, od Varaždina, da bi se preko Zagreba i Karlovca spustila sve do plavog Jadrana – Zadra, Šibenika, Kaštela i Splita.

Dino Karađole, predsjednik Turističke zajednice koji ih je pozdravio u ime gradonačelnika, i sam se na rivu dovezao na skuteru, prisjetio se i sam svojih 'easy rider' dana, kada je krajem 80-ih s prijateljem Ivicom Bujasom na Hondi 750 potegao, po kiši i suncu, turu od Frankfurta prema Šibeniku.

Dr.Vlado Prpić, predsjednik Rotary kluba Šibenik, koji je uz Rotay klub Split Novi Vedrana Rakele, BMW moto klub i Moto klub Šibenik organizatori ovog moto partija, bio je zadovoljan uspjehom relija. 'Moto je rotarijanaca druženje i služenje, pa se nadamo da će i ova akcija doprinjeti tome da nas ljudi bolje upoznaju i da ne misle da smo neki zatvoreni, elitistički klub'.

Druženje u Šibeniku poslužilo je i za snimanje 565. Milenijske fotografije Šime Strikomana u kojem su 25 motora poredanih u krug i posjetitelji poslužili da se na trgu ispred zgrade županije iscrta rotarijanski znak, zupčanik. A kako druženje ne bi valjalo bez dobre spize, bajkerima i rotarijancima ruku je dao ceh ugostitelja šibenske obrtničke komore, skuhavši za sve sudionike, putnike i namjernike izvrstan teleći rižot. Bio je za prste lizati, a kako i ne bi kad su ga kuhala čak tri meštra – Joso Smolić, Jere Šuperba i mladi kuharski lav Luka Radić.
 

24. travanj 2024 16:55