StoryEditorOCM
ŠibenikJesu li nam lagali?

Restović: "Znači, ugovorili su160 vrtića i 40 škola?! To je običan PR!"

29. kolovoza 2019. - 19:29

Povod za presicu SDP-a bile su izjave ministra regionalnog razvoja i fondova EU-a Marka Pavića, koji je za svog prošlotjednog posjeta Šibeniku kazao da mu je zadovoljstvo biti u gradu i županiji koja je dosad ugovorila 1,6 milijardi kuna projekata, a u realizaciji su projekti vrijedni 1,1 milijardu kuna. Za čelnika šibenskog SDP-a Tončija Restovića ta činjenica je apsolutno nevjerojatna, dok su brojke očito apstraktne.


– Za usporedbu, 1,6 milijardi kuna, rekao je Restović, to vam je tisuću Big Benova, 8 Eiffelovih tornjeva, 70-ak tornjeva iz Pise, 133 Kipa slobode... Ili, što je nama zanimljivije, to vam je 160 moderno opremljenih dječjih vrtića, 40 moderno opremljenih osnovnih škola, odnosno, ono što nas najviše tišti, to je 2000 modernih kamiona za odvoz smeća – konstatirao je sasvim slikovito šef šibenskog SDP-a. Priča o ulaganjima od 1,6 milijardi kuna za njega je običan PR gradonačelnika i njegovih suradnika. Jer, koji su to projekti na koje je potrošeno 1,6 milijardi kuna? – pita se Restović.

Prošetajte do Zablaća

Uspio je nabrojiti tek nekoliko: projekt troetažne garaže ispod Poljane "na koji je potrošeno suludih 60-ak milijuna kuna", a koji će Šibeniku donijeti ne samo financijske, nego još veće prometne i ekološke probleme usmjeravanjem toliko vozila u centar grada; zatim projekt Trokut, "težak" 28 milijuna kuna, za koji, tvrdi Restović, Šibenčani "pojma nemaju što je, kao što ni gradska vlast ne zna ni kako opremiti, a još manje tko bi tamo trebao raditi i kakve usluge pružati"; te projekt Aglomeracije, najveći i najzahtjevniji od svih, vrijedan oko 400 milijuna kuna (bez PDV-a). Sve drugo su sitni, financijski neznačajni projekti, smatra Restović, kojemu baš nikako ne ide "matematika" gradske uprave.


Bilo bi puno pametnije, ocijenio je, da se investiralo u kvalitetnije zbrinjavanje i odvoz smeća, koje na sve strane zaudara, iako to nije PR niti se može prodati na nacionalnim televizijama, ali bi, kazao je, svakako značilo bolji život Šibenika.
– Preporučio bih gradonačelniku da drugi put kad mu dođe ministar, prošetaju do ulaza na Brodaricu, ili u Mandalinu, ili Podsolarsko, odnosno Zablaće, pa da osjete taj smrad koji osjećaju svi naši turisti i građani Šibenika sve ove godine, a koji je ovo ljeto nesnosan. Ili, neka vide pristupni put do nove, moderno uređene plaže Rezalište, koji je u katastrofalnom stanju, a plaža je itekako posjećena – rekao je šibenski SDP-ovac, koji drži da su ovakvo licitiranje trebali pratiti odgovarajući dokumenti.

19. travanj 2024 15:23