StoryEditorOCM
Šibenikposlovni centar

Prošli i drugu provjeru: Šibenski projekt ABC vrijedan 20 milijuna kuna na korak do EU novca

Piše Katarina Rudan
12. rujna 2017. - 15:48

Iz Razvojne agencije Šibensko-kninske županije stigla je odlična vijest. Naime, projekt Jadranskog poslovnog centra, "Adriatic Business Center – ABC", prošao je drugu kvalitativnu fazu provjere Ministarstva gospodarstva i poduzetništva i sad se nalazi na prioritetnoj rang-listi projekata koji će se financirati iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Projekt vrijedan oko 20 milijuna kuna, koji će u stopostotnom iznosu biti financiran europskim novcem, u potpunosti je osmislila i pripremila županijska Razvojna agencija vlastitim snagama, bez vanjske pomoći konzultanata.
– Projekt smo prijavili zajedno s partnerima, i to Šibensko-kninskom županijom, Razvojnom agencijom Istarske županije IDA d.o.o. i Znanstveno-tehnologijskim parkom Sveučilišta u Rijeci STEP RI. Suradnici su nam HGK Šibenik i Split te svi gradovi Šibensko-kninske županije.

"Adriatic Business Centar – ABC" pružat će potporu poduzetnicima Šibensko-kninske županije u svim njihovim fazama, od osnivanja poduzeća, poslovanja, financiranja projekata iz EU-a i drugih fondova do istraživanja tržišta, internacionalizacije i podrške u privlačenju investicija – navodi ravnateljica Razvojne agencije Mira Lepur.

 

Europskim novcem obnovit će se stara tvornička zgrada na tri etaže u krugu bivšeg TLM-a, ukupne površine od oko 1700 metara četvornih, a okolni prostor, na kojem će biti parkiralište i dvorište, ima 2350 metara četvornih. Prema projektu, u zgradi će biti 30-ak potpuno opremljenih ureda, kutak za djecu, četiri mala studija za kreativne industrije: primijenjeni dizajn, marketing i audiovizualnu produkciju; zajednički radni prostor za 50-ak poduzetnika, velika dvorana za sastanke i ostala događanja te uređeni vanjski prostor s parkiralištem za oko 60 automobila. Kad zgrada bude privedena svrsi, u nju će se iz prostora iNavisa (Pomorski inovacijski centar) u Mandalini preseliti i sama Razvojna agencija.

– Županijska Razvojna agencija će ovim projektom napokon biti u mogućnosti proširiti svoje ljudske i prostorne kapacitete na području poduzetništva te će poduzetnicima, a koji nam proteklih mjeseci dolaze u vrlo velikom broju, uz savjetovanja, radionice i podršku u razvoju projekta ponuditi i korištenje moderne poduzetničke infrastrukture, mjesto za rad i druženje s relevantnim dionicima – kaže Lepur i dodaje kako se nada da će ovim projektom potaknuti i druge inicijative poduzetnika i ustanova na ovom području, a na dobrobit svih poduzetnika i gospodarstva cijele Šibensko-kninske županije.
Rok za realizaciju projekta ABC je dvije godine, a radovi na uređenju objekta započet će, kako se očekuje, u listopadu.


ABC je prošao drugu kvalitativnu fazu provjere Ministarstva gospodarstva i poduzetništva i sad se nalazi na prioritetnoj rang-listi projekata koji će se financirati iz Europskog fonda za regionalni razvoj

25. travanj 2024 08:43