StoryEditorOCM
ŠibenikŠibenik

Poznati rezultati natječaja za najam kućica na Adventuri: Doznajte u kojim delicijama ćete moći uživati ove zime u Đardinu

Piše šibenski.hr
19. studenog 2019. - 16:56

Na javni poziv za najam kućica u perivoju Roberta Visianija u sklopu Adventure 2019., koja će započeti 6. prosinca 2019., a potrajat će do 1. siječnja 2020. godine pristigle su 24 prijave u dvije raspisane kategorije – Ugostiteljstvo i Slano i slatko. Ponuditelji su traženu dokumentaciju mogli predati do 11. studenog, a o konačnom odabiru najboljih prijava danas je odlučilo peteročlano Povjerenstvo.

U kategoriji Ugostiteljstvo među najboljih 10 ponuda odabrani su: Tommaseo grupa j.d.o.o. (A1), Klub Šibenčana j.d.o.o. (A2), U.O. Peka koji će se predstaviti s kućicom pod nazivom ‘’A je to’’(A3), U.O. LU (A4) predstavit će dva udružena ugostiteljstva stare gradske jezgre – Pluto’s burger bar i slastičarna Yum; U.O. Deda (A5), kraj kojeg će Šantarel j.d.o.o. predstavljati ponudu kućice ‘’Šešula’’ (A6).

Na srednjoj etaži Đardina svoju ponudu predstavit će i dvije šibenske pivovare, Šibenska pivovara (B1) s udruženom ponudom obrta  ‘Pink Bananna’’ i U.O. Dalmatino 022, odnosno Pivovara 022 i Konoba Dalmatino (B3); zatim U.O, Noram (B2) i Kontra napad j.d.o.o. s kućicom ‘’Mamas and papas’’ pod vodstvom Azimut tima. Najbolji ponuditelji odabrani za kućice Slatko i slano su Balaton j.d.o.o. (C2), U.O. Žana (C3), Calista j.d.o.o. (C4) i U.O. Tonka (C1).

Osim tradicionalne blagdanske ponude - bakalara, bunceka i variva, u Đardinu će se ove godine  uživati u nikad širem izboru ''street food'' delicija, pa će nas uz pecalice, češnjovke, kruh ispod peke, džem od kapule, čekati i japanski Takoyaki, odnosno tjestenina s morskim plodovima, pečenica i jaja u tortilji,  grah s kobasicom; popularni  buncekebab dobiva konkurenciju sa sarmburgerom; pašticada od tune, pijani bakalar, pidoče u čaši i bakalar na meksički drže ponudu morskih specijaliteta; naći će se još i jelenjih i veprovih kobasica, šibenskh luganiga, različitih vrsta burgera, pivskih juha u zapečenom kruhu, mljevenih kobasica crne slavonske svinje umotanih u tortilju, pršuta i sira umotanog u pispalj, a sve to moći će se zasladiti, osim tradicionalnom ponudom fritula i palačinki, još pokojom delicijom – slatkim božićnim kruhom, kolačićima Madelaine, heljdinim mini palačinkicama ''picco poff'', pivskim tiramisuom ili pak rakijama posluženim u čokoladnim čašicama kreativnog naziva – ''griotta ne probat''!

Uz kuhano vino, posjetitelje očekuje bogat izbor raznih pića te craft piva.

„Zadovoljni smo ponajprije s kvalitetom pristiglih ponuda koje su, gledano u prosjeku, najbolje u odnosu na sve dosadašnje godine. Posebno nas veseli i pojačani interes naših ugostitelja stare gradske jezgre, koji djelatnost obavljaju cijelu godinu. Uzevši u obzir sve spomenuto - ponajprije kvalitetu ponuda, a vodeći računa o raznovrsnosti istih, odabrali smo deset najboljih i istovremeno dali priliku nekolicini novih ponuđača“, zaključio je zamjenik gradonačelnika Paško Rakić, ujedno i predsjednik Povjerenstva.

Podsjećamo, Javni poziv za ugostitelje na Maloj loži, kao i onaj za sudjelovanje na Adventurinu Sajmiću, koji se ove godine seli na Medulić, traje zaključno s današnjim danom, 19. studenog, a rezultati za Medulić i Malu ložu bit će poznati do 25. studenoga.

Svi ponuditelji imaju obvezu potpisivanja Ugovora u prostorijama Turističke zajednica Grada Šibenika, od ponedjeljka 25. studenoga do petka 29. studenoga u radnom vremenu od 8 do 15 sati. Oni koji u navedenom roku ne pristupe potpisivanju Ugovora, smatrat će se da su odustali od najma kućice te će se njihovo mjesto osloboditi sljedećem najboljem ponuditelju. 

Uz zamjenika gradonačelnika Paška Rakića, članovi Povjerenstva koje je odlučivalo o prijavama su i direktor Turističke zajednice Grada Šibenika Dino Karađole, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Mirjana Žurić i organizatori programa Adventure, Zoran Erak i Morana Periša.

19. travanj 2024 02:22