StoryEditorOCM
ŠibenikProjekt Konjičkog kluba KOlan "Na leđima konja"

Počeo besplatan sportski program pomoću konja za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom financiran europskim novcem

Piše šibenski.hr
30. studenog 2018. - 16:55

Šibenska Udruga za aktivnosti i terapiju pomoću konja, Konjički klub "Kolan", predstavila je u petak u Gradskoj knjižnici Jurja Šižgorića u Šibeniku projekt "Na leđima konja" vrijedan nešto manje od 1,4 milijuna kuna. Kroz slijedeće tri godine, koliko traje projekt, 85 posto sredstava ili 1,2 milijuna kuna osigurano je iz Europskog socijalnog fonda a preostali iznos osigurava država, preko Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Partneri na projektu su Grad Šibenik i Centar za odgoj i obrazovanje Šubićevac, dok su projektnu dokumentaciju i prijavu na natječaj spomenutog ministarstva odradili zaposlenici Udruge mladih "Mladi u EU", s kojom "Kolan" već nekoliko godina uspješno surađuje.

Na predstavljanju, odnosno na početnoj konferenciji, uz predsjednicu Udruge za aktivnosti i terapiju pomoću konja Konjički klub "Kolan" Suzanu Živković , nazočni su bili i zamjenik šibenskog gradonačelnika Paško Rakić te Martin Mrša i Vinko Livaković iz Uduge mladih "Mladi u EU". U projekt, koji je namijenjen djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom do 25 godina života bit će uključeno 20 korisnika. Realizacija projekta već je počela krajem rujna i trajat će do rujna 2021.godine.

- Djeci s teškoćama u razvoju ćemo pružiti maksimum kroz sportski program pomoću konja, održat ćemo i natjecanja u jahanju s prilagođenim kategorijama ovisno o mogućnostima korisnika, omogućiti uživanje u prirodi i druženje, a sve to je jedan oblik terapije. Projekt ima voditelja i koordinatora, a provedena je edukacija stručnjaka kroz nastavni program osposobljavanja za instruktora aktivnosti pomoću konja za osobe s invaliditetom, rekla je među ostalim Živković i zahvalila se partnerima na projektu i podršci.

23. travanj 2024 11:07