StoryEditorOCM
ŠibenikJosip Živković pred drugi krug

Nisam sumo borac, nemam želju voditi kampanju niskim udarcima na osobnoj razini!

23. svibnja 2017. - 16:02

-Da smo nešto ekstatični s našim rezultatima u gradu Šibeniku i županiji- nismo, ali je činjenica da smo jedini SDP-ovi kandidati koji su u Dalmaciji ušli u drugi krug- komentirao je loše izborne rezlutate SDP-ov kandidat za šibenskog gradonačelnika Josip Živković.

Velika prednost HDZ-ova kandidata Željka Burića (preko 48 posto iz prvog kruga) u odnosu na njega (oko 17 posto), puno ne znači u smislu strategije vođenja kampanje, veli Živković, "jer smo mi ionako u poziciji da moramo dati svoj maksimum i to ćemo učiniti". Razumljiva je razlika u korist HDZ-ovog kandidata, smatra, jer se radi "o srazu aktualnog gradonačelnika i predstavnika oporbene stranke koji je prvi put na izborima.Osim toga primjetan je trend opadanja SDP-a u Dalmaciji, da ne kažem Hrvatskoj".
A možda je presudio golem novac koji je gradonačelnik uložio u svoj PR u protekle četiri godine, dodao je.

Razloge SDP-ova podbačaja Živković nalazi i u činjenici da je bilo čak osam gradonačelničkih kandidata, pa u toj kakofoniji građani i nisu mogli najbolje razaznati poruke koje su im dolazile. Pozvao je, međutim, sve birače da izađu na izbore u drugom krugu i podrže onog za koga misle da će biti najbolji.- Naravno da bi volio da podrže mene,ali puno mi je važnije od toga da izađu i glasaju slobodno i bez straha, jer demokratski proces nije ništa bez građana koji participiraju u njemu- reći će Živković.

Kampanju neće voditi agresivnije, jer, kako veli, "nisam sumo borac, ja sam čovjek iz realnog sektora i bavim se pitanjima koja držim bitnim za grad. Takav sam kakav sam, i nemam namjeru ići populističkom retorikom i niskim udarcima na osobnoj razini. Mene ne zanima osoba gradonačelnika nego funkcija i koliko je ona iskorištena za opće dobro."

- Da sam ja gradonačelnik, grad sigurno ne bi bio mjesecima prometno blokiran, ne bi trošio toliki novac na samoreklamu, ne bi mi se dogodilo da se hvalim, kao gradonačelnik Burić, kako sam primio članove Kola, a prije dvije-tri godine to isto Kolo je eliminirao iz proračuna- poručio je Živković, napominjući kako bi taj posao radio iskrenije i poštenije, a na građanima je da odluče tko će ga raditi.

23. travanj 2024 13:11