StoryEditorOCM
ŠibenikDoček Nove

Na šibenskoj Poljani svirat će Dubioza Kolektiv; gradonačelnik Burić uvjeren u uspjeh: Doček će privući veliki broj gostiju u Šibenik, a na Poljanu izvući i dosta naših sugrađana

Piše Šibenski.hr
21. studenog 2017. - 16:07

Iz Tvrđave kulture Šibenik, organizatora Adventure u parku Roberta Visianija i dočeka Nove godine, stigla je službena potvrda da će u 2018. godinu Šibenčane na Poljani uvesti popularni bosansko-hercegovački bend Dubioza Kolektiv, koji je već nastupio na dočeku 2015. godine u Docu.

Organizatori pojašnjavaju zašto su se ponovno odlučili angažirati Dubiozu:
- U protekle dvije godine DubiozaKolektiv se od regionalne atrakcije prometnula u europsku, da ne pretjeramo i kažemo - svjetsku. Od 2015., kad smo se s Dubiozom prvi put sreli, a i rastali, momci iz bosanskohercegovačke ska/reggae/punck/rock atrakcije izdali su dva iznimno uspješna albuma, odradili turneju po Europi, gostovali na poznatim glazbenim festivalima i
na kraju - nedavno trijumfirali u Areni Zagreb pred čak sedamnaest tisuća posjetitelja. Takva Dubioza vraća se u Šibenik, samo ovoga puta, umjesto u Dolac - na Poljanu koju će, posljednji put prije no što promjeni svoju vizuru, vjerujemo dupkom napuniti- poručili su iz Tvrđave kulture Šibenik.

Evo što je na tu temu kazao šibenski gradonačelnik:
- Obećali smo svake godine biti bolji, dizati letvicu i u potpunosti ostvariti potencijal Šibenika kao poželjne destinacije i u zimskim mjesecima. Naravno, ne odnosi se to samo na doček Nove godine, za kojeg nema spora da će privući velik broj gostiju te na Poljanu izvući i brojne naše sugrađane, već se odnosi i na uspješan projekt jedinog plastic-free Adventa u Hrvatskoj - Adventure, koja je u kratkom vremenu postala omiljena gradska manifestacija, prepoznata na nacionalnoj razini- izjavio je Željko Burić, gradonačelnik Šibenika.

24. travanj 2024 23:24