StoryEditorOCM
Šibenik‘svugdje se kasni‘

Mještani Krapnja ogorčeni: ‘Nisu nam uskladili brodsku i autobusnu liniju, a koncesionar je gradska firma!?‘

Piše Šibenski.hr
9. rujna 2022. - 17:42

Stanovnici Krapnja ogorčeni su novom organizacijom gradskog autobusnog prijevoza. Naime, brodski i autobusni prijevoz prema novom rasporedu više nisu usklađeni, pa Krapljani ne stižu na vrijeme do Šibenika. Njihovo nezadovoljstvo raste, no iz gradske tvrtke poručuju da će nastojati uskladiti sve linije, javlja HRT.

Kako navode, zbog neusklađenosti brodskog i autobusnog prijevoza kasni se ovih dana u školu, na posao, kod liječnika...

- Ovdje sam 75 godina i nikad nije bilo gore. Znači ja ne mogu doći do doktora, jednostavno ne mogu doći i podići lijek, požalio se Milivoj Jaram.

- Ako je meni pregled zakazan u 7.30, bus je meni u 7.15, brod mi je u 7.15! Meni bus ode, mene više nitko na listu neće primiti, što da ja radim? Pet godina primam kemoterapiju svaki dan - poručila je, pak, Jagoda Tanfara s Krapnja.

Mještani se s pravom čude kako se ovakva situacija uopće mogla dogoditi ako se zna da je koncesionar obe linije: i brodske i autobusne - isti! Gradska komunalna tvrtka "Gradski parking".

- Mi smo upravo u razgovorima da se na MO izdefiniraju te okolnosti, što su prioriteti, kad u koju sat treba povezati i normalno, s prioritetom na učenike i zaposlenike, izjavio je Goran Bulat, direktor "Gradskog parkinga", za HRT.

- Mi ćemo održat sastanak mještana, zbor građana u subotu pa ćemo vidjeti što građani kažu, jesu li zadovoljni tim promjenama, naveo je Dalibor Garma, predsjednik MO Krapanj.

19. travanj 2024 17:06