StoryEditorOCM
ŠibenikProšli na natječaju

Ministarstvo znanosti i obrazovanja odobrilo financiranje 13 pomoćnika u nastavi u osnovnim školama čiji je osnivač Grad Šibenik

Piše šibenski.hr
3. rujna 2020. - 13:29

Grad Šibenik korisnik je provedbe četverogodišnjeg projekta pod nazivom „Pomoćnici u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju 2“ ukupne vrijednosti 5.073.801,60 kn sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda.

U trenutku prijave projekta, u lipnju 2017. godine u osnovnim školama čiji je osnivač Grad Šibenik evidentirana je potreba za 28 pomoćnika u nastavi. U idućim godinama broj potrebnih pomoćnika u nastavi se povećavao, a time i potrošnja sredstava iz projekta te se ove godine pristupilo pronalasku  dodatnih izvora financiranja.

Udruge Kamenčići i Centar za socijalnu inkluziju, čije je primarno djelovanje usmjereno na područje skrbi o učenicima s teškoćama u razvoju ili osobama s invaliditetom, u dogovoru s Gradom Šibenikom prijavile su se na javni poziv Ministarstva znanosti i obrazovanja za financiranje za  preostalih 13 pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju te im je financiranje odobreno.

Projektom je ostvarena ušteda za gradski proračun u iznosu od 627.355,78 kn kroz razdoblje od 10 mjeseci. Kroz  europski projekt u školskoj godini 2020./2021.  financirat će se  21 pomoćnik u nastavi i 1 stručni komunikacijski posrednik.

- Zahvaljujem Udruzi Kamenčići i Centru za socijalnu inkluziju što su prihvatili suradnju i prijavili projekte na Javni poziv Ministarstva znanosti i obrazovanja te time ostvarili bespovratna državna sredstva. Grad Šibenik će im, kao partner,  nastaviti pružati podršku na projektima- kazao je zamjenik gradonačelnika Paško Rakić.

20. travanj 2024 00:17