StoryEditorOCM
ŠibenikButković u Šibeniku

Ministar oduševljen: ‘Emotivno sam vezan za Vrnažu. Na takav koncept rješavanja problema s vezovima građana svi se mogu ugledati!‘

Piše Branimir Periša
20. ožujka 2021. - 07:56

- Budući da sam prije ministarskog mandata bio gradonačelnikom jednog primorskog grada, znam jako dobro što znači ulagati u pomorsko dobro, luke i obalu, izjavio je Oleg Butković, ministar prometa, mora i infrasrukture u Šibeniku.

Na to je posebno ponosan, ističe, jer investicije u obalu nisu samo zaštita akvatorija i sigurnost, nego su zapravo, lice i naličje svakog mjesta na moru. U tom smislu spomenuo je komunalnu luku Vrnažu, kao ogledan primjer kako jedan grad rješava probleme s vezovima domaćeg stanovništva.

- Ta mi je zamisao od prve bila vrlo privlačnom te sam za Vrnažu i emotivno vezan, budući da je to prva komunalna luka koju smo gradili iz temelja. Posvuda na moru je nered, nedostaje vezova, a na Vrnažu kao koncept rješavanja tih problema mogu se ugledati svi gradovi i općine, kazao je Butković zahvaljujući domaćinima na suradnji koja će se, očekuje, nastaviti i dalje svima na dobrobit.

Kada je Butković postao ministrom 2015., tada su ulaganja ministarstva u obalu bila 23 milijuna kuna, a Šibensko-kninskoj županiji od toga je pripalo nešto manje od 3 milijuna.

- Danas, pet godina kasnije, ukupne investicije, zajedno s europskim sredstvima iznose više od 1,3 milijarde kuna u obnovu riva i lukobrana, što je renesansa na obali o kojoj stalno govorim, svima nama na diku. Toga ne bi bilo bez lučkih uprava i da nije bilo suradnje sa županom, gradonačelnicima i načelnicima, istaknuo je Butković. Napomenuo je da postoji još jedan projekt koji treba nadodati iznosu od gotovo 11 milijuna kuna namijenjenih u ovome navratu Šibensko-kninskoj županiji, a to je obnova lučkog područja Grada Skradina.

- Čekamo da se proglasi lučko područje i potom ćemo odmah doznačiti još dva milijuna kuna, kazao je Butković.

25. travanj 2024 13:53