StoryEditorOCM
ŠibenikRoditeljima briga manje

Lakše i sigurnije do plaže: Besplatan prijevoz za učenike osnovnih škola tijekom ljetnih praznika

Piše šibenski.hr
11. svibnja 2020. - 13:12

Od završetka ove, pa sve do početka iduće 2020./2021. školske godine autobusi tvrtke „Autotransport“ d.d. učenike osnovnih škola s prebivalištem na području grada Šibenika vozit će besplatno, doznaje se u šibenskoj gradskoj upravi.

- Želja nam je da našim školarcima omogućimo jednostavnije i sigurnije kretanje i odlazak na plažu, u vrijeme kad su rasterećeni školskih obaveza. Također, ova besplatna usluga gradskog prijevoza učenicima za vrijeme ljetne sezone, olakšat će izdatke i njihovim roditeljima- rekao je Paško Rakić, zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika.

Rezultat je to dogovora Grada Šibenika i koncesionara gradskog prijevoza, tvrtke Autotransport, koji za vrijeme trajanja mjera Stožera civilne zaštite RH o proglašenju epidemije bolesti COVID19 , nisu bili u mogućnosti obavljati uslugu prijevoza putnika u javnom prometu.

Inače, Grad Šibenik temeljem Ugovora o koncesiji za obavljanje komunalne djelatnosti prijevoza putnika u javnom prometu na području Grada subvencionira prijevoz posebnim kategorijama putnika po socijalnom, starosnom i prihodovnom kriteriju.

24. travanj 2024 19:02