StoryEditorOCM
ŠibenikGlava Šotobraco

Ko je izgubija izbore: Goran Dujić, oli Nediljko Pauk? Biće još vadu krv i analiziraju DNA da se utvrdi čija je odgovornost

Piše Branimir Periša
12. lipnja 2021. - 16:06

- Ajme šta ih je ofrega naš Donald! Mislin na novinare i svaka mu vaja kada kaže da su postali odveć bahati. On će njemu, onaj sa N1, neka dođe raditi na njegovu televiziju na misto za studente, sa garancijon da će brzo napredovati, da ne govorimo šta su Davora Filipovića prozvali Damiron, i tako nekoliko puta! - prosula je žuč Dobra Parona posrid Male lože.

I naravski, u otomen komentatorskomen žaru, jopeta ostavja svoje mušterije neka čekaju na svoje piće. Po sjaju u nježinin okicaman, a znajući kolko dobra i poštena gazdarica voli stasite i oškoprcne muške, naslutili su, ka dobar dan, da je na pomolu nježin novi ljubimac iz političkoga života.

- Dobro, sve je tute ćaro, osim najvažnijeg. Ko je uopće Donald? U svomen životu znaden dvojicu: jedan je Donald Dak, oliti živčani Pajo, da ne rečen Paško Patak, a drugi je Donald Tramp. Prvi je iz crtanoga filma, a otaj drugi je donedavno stolova u vašingtonskoj Biloj kući. Uglavnon, više ga nema ni čuti ni viditi! - želi istirati stvar na čistac El Tigre.

- Mate moj, a šta ste tolka cipidlaka!? - pogledala ga je u čudu, a on nju sa zaprepaštenjen.

- Molin, otkad san ja Mate? - obisija je justa ka provaliju i gleda je ka peš iz škrape.

- Pa ako novinari falivaju, mogu i ja, a vi nemojte negodovati i priboćavati. Stvarate napetost di ne triba, rekla je pomirljivo.

- Moran priznati, pridoda je Bili Smo Uskoro da je ta zbrka s imeniman kod mene stvorila teške nedoumice. Tolike da san duboko virova da se bez OIB-a, utvrđene krvne grupe, ako ne i DNA analize neće moći pouzdano utvrditi jel novi gradonačelnik Zagreba Tomašević oli Blažević.

Još vadu krv

- Pa šta ti triba ići u Zagreb? – odgovorija mu je El Tigre. Ol' se u nas još uvik ne zna je li izbore za županiju izgubija Nediljko Pauk ili Goran Dujić. Viš' koja nezgoda sa imeniman!

- A biće još vadu krv, analiziraju DNA I testiraju, da se utvrdi čija je odgovornost! – rekla je Dobra Parona, ka nešto najnormalnije u vrimenu epidemije.

A, ne, ne! Tute se pušta krv i pije na pisku. Ne doduše tolko javno, ka šta jedan drugome radu Plenki i Prisidnik Milanović, ali tako je – tvrdi El Tigre.

Po njemu su u zabludi svi koji mislu da je najveće postignuće demokracije u Rvaskoj poslin izbora smjena vlasti i to stare sa novon. Ne ono kada HDZ prida vlast SDP-u i obrnuto, nego kada političke platforme i nezavisne liste priuzmu upravu.

- Šta je onda najbolja stvar poslin izbora? - podbočila se Dobra Parona i nestrpljivo lupka nogon po tleju.

- Pravi priporod za narodno duševno zdravje i svekoliki prosperitet je to šta je Plenki odbija odgovoriti Milanoviću na najfriškiju optužbu da ima lažnu dijagnozu anemije i zato navodno, nije služija onu vojsku! - objasnija je El Tigre. Na to je Dobra Parona izrazila sumnju. Uvjerena je da je Plenki već započeja sa nabivanjen kondicije za silovit odgovor Zokiju i po njegovoj priporuci radi sklekove prid Fredon Matićen sve u šešnajst.

- U to ime, vnutra ž njime, rekli bi Zagorci! - otpija je B.S. Uskoro gucalj travarice ne imajući šta pametnije.đ

- A koje ime pokraj tolke zbrke sa imeniman? - otpovrnili su mu uglas zbunjena Dobra Parona i El Tigre.

18. travanj 2024 10:53