StoryEditorOCM
Šibenikzagovara cijepljenje

Burić odgovorio prosvjednicima: Ponosan sam što su antivakseri manjina u Šibeniku. Održali su politički skup

Piše Toni Veljača
25. studenog 2021. - 13:58

Skupina nezadovoljnih građana koja se protivi epidemiološkim mjerama koje su trenutno na snazi, okupila se u četvrtak u jutarnjim satima ispred šibenske gradske uprave.

- Situacija u kojoj živimo posljednjih dvije godine ne smatramo pandemijom, iako ne negiramo postojanje virusa. Život koji živimo zadnjih 20 mjeseci ravan je horor filmu, a sasvim je izvjesno da se tome filmu ne nazire kraj – istaknuli su prosvjednici.

Naglasili su činjenicu, da su se drugi gradovi za razliku od Šibenika, zauzeli za svoje građane.

- Neki drugi gradovi, manji od Šibenika, oduprli su se političko medijskom teroru koji se nameće i van granica Hrvatske. Založili su se za svoje građane – istaknuli su.

Prosvjednici su očekivali i obraćanje gradonačelnika Burića, koji se pred okupljenima nije pojavio. Ipak, iznijeli su vrlo jasne zahtjeve,

- Mjere u šibenskim školama smatramo apsolutnim terorom bez presedana nad našim najmlađima i najranjivijima. Zahtijevamo momentano ukidanje maski u šibenskim školama, odnosno barem dopuštenje da ih ne nosi nitko tko to ne želi. Škole nisu koncentracijski logori – naglasili su.

Drugi zahtjev prosvjednika odnosio se na Covid potvrde i u drugim javnim i državnim ustanovama.

- Objavite ravnateljima svih javnih i državnih institucija koje se nalaze u našem Gradu da moraju puštati zaposlenike na svoja radna mjesta bez obzira na Covid potvrde – poručili su prosvjednici gradonačelniku Buriću.

Pozvali su ga da im se obrati pred gradskom upravom, no gradonačelnik se o tome izjasnio kasnije, u posebnoj izjavi za medije u svome uredu:

-Po profesiji sam medicinar i zato na prvom mjestu kažem da je COVID medicinsko pitanje. Pandemijom upravlja struka i otkad je povijesti ljudskog roda, izolacija u slučaju infekcija jedini je način suzbijanja, kazao je gradonačelnik, podsjetivši da je medicinska znanost u međuvremenu, došla do zasad najboljeg rješenja, a to je cijepljenje, kao u nizu drugih zaraznih bolesti.

S druge strane, nastavio je Burić, osnovno pravilo demokracije jest da manjina uvažava stav većine. Takva jedna manjina jutros je pod prozorima gradske uprave održala politički skup, tipično za sve antivakserske 'celofane' u koje su umotani politički zahtjevi.

-Međutim, politički stavovi ostvaruju se demokratskim izborima i antivsakseri su ipak manjina u zemlji, a ponosim se time, i u Šibeniku. Sukladno demokratskim tečevinama, u mirnom tonu, kao slobodni ljudi iznijeli su svoj stav i to je jedina vrijednost jutrošnjeg zbivanja, izjavio je Željko Burić.

24. travanj 2024 15:44