StoryEditorOCM
ŠibenikŽeljko Burić

Evo što stoji u imovinskoj kartici gradonačelnika Šibenika: ima dvije kuće i stan u Zagrebu, sve u vlasništvu supruge...

Piše Davorka Blažević
17. veljače 2020. - 12:51
Sibenik, 070220. U Hrvatskom Narodnom kazalistu Sibenik premijer Andrej Plenkovic prisustvovao je proslavi 30. obljetnice osnivanja Hrvatske demokratske zajednice Sibensko-kninske zupanije i Grada Sibenika. Na fotografiji: Zeljko Buric gradonacelnik grada Sibenika.Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Radi transparentnosti i prava javnosti da zna kakvo je imovinsko stanje dužnosnika, objavit ćemo imovinske kartice svih lokalnih i državnih dužnosnika Grada Šibenika i županije šibensko-kninske.

Za početak donosimo vam podatke o imovini šibenskog gradonačelnika Željka Burića, onako kako je prijavljena u njegovoj imovinskoj kartici.

Željko Burić je liječnik (doktor medicine) po struci, a dužnost gradonačelnika obnaša već drugi mandat. Njegova je mjesečna plaća 17.634 kune, a uz to ostvaruje i oko 50 tisuća kuna godišnjih prihoda od nesamostalnog rada (honorarni rad kod privatnih optičara).

Njegova supruga je također liječnica, zaposlena u Općoj bolnici Šibenik s mjesečnim primanjima nešto manjim od 16 tisuća kuna.

Gradonačelnik ima dva kredita kod OTP banke u ukupnom iznosu od 100 tisuća kuna.

Što se tiče nekretnina, Burić u imovinskoj kartici navodi dvije kuće, jedan stan i oranicu, ali sve je to vlasništvo njegove supruge.

Kuća u Šibeniku s okućnicom ima 361 četvorni metar površine, a procijenjena je na 2,4 milijuna kuna. Druga kuća, ona u Žaboriću (vikendica), ima 213,74 kvadrata s okućnicom, a vrijednost joj je 1,364.000 kuna.

Burići imaju i stan u Zagrebu od 45 kvadrata, procijenjen na 444 tisuće kuna, a raspolažu i s oranicom od 10 tisuća kvadrata, vrijednom 400 tisuća kuna, u Donjem Polju kod Šibenika, koju je supruga dobila u nasljedstvo.

Od imovine, gradonačelnik navodi i osobni automobil Mercedes A klase 180, iz 2013., koji vrijedi oko 150 tisuća kuna, a također je vlasništvo supruge, kupljen prodajom imovine i kreditom u banci.

Željko Burić je u imovinskoj kartici naveo i ostale dužnosti koje obnaša, a predsjednik je skupština svih gradskih tvrtki: Zelenog grada, Bikarca, Vodovoda i odvodnje, Poda, TEF-a i Gradskog parkinga.

19. travanj 2024 02:00