StoryEditorOCM
ŠibenikŠibenik

Evo kako će ubuduće izgledati benzinska pumpa na obali; Radovi vrijedni 3,2 milijuna kuna počet će do kraja godine

Piše šibenski.hr
30. srpnja 2019. - 18:04

U Uredu šibenskog gradonačelnika Željka Burića danas je održan sastanak na kojem su predstavnici Investitora INA-Industrija nafte d.d. Jakov Krivić i arhitektica Mirta Vučić prezentirali projekt rekonstrukcije Benzinske postaje INA – Obala.

Projekt obalne postaje dio je nove koncepcije rješavanja prostornih zahvata u štićenim obalnim prostorima na gradskim šetnicama koji razvija INA.

Planirani zahvat u prostoru, rekonstrukcija postojeće benzinske postaje je unutar obuhvata koncesije temeljene na Ugovoru o koncesiji za gospodarsko korištenje benzinske postaje, sklopljenim između INA-e i Lučke uprave Šibensko- kninske županije.

Novo oblikovanje postojeće građevine planirano je u istim gabaritima te je projekt usklađen s urbanističkim smjernicama i s kontekstom prostornog oblikovanja uže situacije kao sastavnog dijela prirodne i kulturno-povijesne cjeline.

Projekt je izrađen sukladno smjernicama Konzervatorskog odjela u Šibeniku, a s ciljem ostvarenja kvalitetnije prostorno-ambijentalne vizure grada.

Zahvat će, uz primarnu djelatnost benzinske postaje, obuhvatiti i sigurnost svih sudionika u prometu, krajobrazno uređenje te uređenje okolnih parternih površina.

Rekonstrukcijom se planira izgradnja novog zatvorenog objekta paviljonskog tipa , a postavit će se i nova nadstrešnica.

Investicija je vrijedna oko 3,2 milijuna kuna, a kako je najavljeno, radovi će započeti do kraja tekuće godine.

Uz gradonačelnika Željka Burića i ravnatelja Lučke uprave Šibensko- kninske županije Željka Dulibića, prezentaciji su, među ostalima, nazočili i Jadranka Fržop, pročelnica za pomorstvo, promet i otočni razvoj Šibensko- kninske županije te zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta.

 

18. travanj 2024 10:09