StoryEditorOCM
ŠibenikProjekt Aglomeracija

Doznajte kada će za sav promet biti otvorena šibenska žila kucavica; Bliži se kraj agonije stanovnika Mariborske

Piše šibenski.hr
21. veljače 2020. - 13:09

Nakon početnih uhodavanja i zaostajanja za planom, radovi na projektu Aglomeracija su krenuli ubrzanim tempom, te su dostignuti planirani rokovi. Mjesečna realizacija dosegla je razinu oko 10 milijuna kuna što daje dobre naznake da će projekt biti završen na vrijeme, i u skladu s ugovorom. U ovim trenucima se radi ubrzano kako bi se započete ključne dionice na svim komponentama privele kraju do početka turističke sezone, izvijestili su iz šibenskog 'Vodovoda i odvodnje'.

Radovi na projektu Aglomeracije na području naselja Podsolarsko su završeni u cijelosti. Pri samom kraju su i radovi u Ribarskoj i Kamenitoj ulici gdje slijedi polaganje asfalta. Ostale ulice bit će završene tijekom ožujka, travnja i svibnja.

Što se Brodarice tiče, radovi u ulici Krapanjskih spužvara su pri kraju, a tijekom proljeća bit će završene i započete dionice na obali Maratuša i Gaj. Očekuje se da će se do sezone postaviti i cijev koja povezuje otok Krapanj s kopnom.

Na području Jadrtovca radovi teku u skladu sa zacrtanim planom. U fokusu stanovnika Jadrtovca su radovi na spoju s Jadranskom magistralom. Ti radovi teku bolje od planiranog, te se očekuje da bi mogli biti završeni do kraja ožujka, kažu u Vodovodu

Iz te šibenske komunalne tvrtke poručili su kako je završena  kompletna dionica ceste od rotora u Mandalini do ulaza u Zablaće. Do početka svibnja očekuje se završetak ulice Leoni Mate, kroz središte Zablaća, sve do rotora na obali.

U Šibeniku, u Ulici kralja Zvonimira pri kraju su radovi na asfaltiranju cesta na potezu od benzinske crpke u Staroj kavi do Kronjinog magazina te od Miminca do Zadarske ulice. Pri kraju su i radovi na dijelu od Kronjinog magazina do Stare ceste, te od zgrade Vodovoda do Doma zdravlja, koji bi trebali biti završeni do sredine ožujka. Po završetku te faze i otvaranja ceste prema Crnici, započet će i četvrta faza – od Doma zdravlja do Stare ceste, koja će završiti do početka ljetne sezone.

U međuvremenu, radovi se šire od Poljane prema ulici Stjepana Radića (Vanjski). Zbog šireg obuhvata gradilišta, na tom se mjestu uvodi privremena regulacija prometa. Ulica postaje jednosmjerna, a sav se promet usmjerava prema obali i autobusnom kolodvoru. Više o novoj prometnoj regulaciji pročitajte ovdje.

U Mariborskoj ulici u tijeku su tlačne probe – dijagnostičko ispitivanje novoizgrađenog vodoopskrbnog sustava. Zasad je testirano oko dvije trećine ulice i taj će potez biti asfaltiran u narednim tjednima. U zadnjoj trećini ulice još uvijek traju tlačne probe dok se ne dobije željeni rezultat. Nakon toga slijedi sanacija objekata oštećenih u radovima i asfaltiranje ulice. Završetak radova je planiran za sredinu ožujka.

U ulici Velimira Škorpika radi se na samom križanju, ispred ulaza u remont. Radovi na križanju će biti završeni kroz 15-tak dana, te će opet biti omogućen izravan ulaz u brodogradilište i prema Mandalini. Do mjeseca svibnja će biti završeni svi radovi u ulici Velimira Škorpika i tada će dionica ceste prema Zablaću biti konačno otvorena u cijelosti.

- Po završetku započetih radova, u Šibeniku su preostale slijedeće dionice: Nikole Tesle – Jerka Machieda – Matije Gupca; Ive Zaninovića – Stipe Ninića; Vladimira Nazora – Splitska. O počecima radova u navedenim dionicama pravodobno ćemo informirati javnost- zaključuju u Vodovodu.

19. travanj 2024 21:01