StoryEditorOCM
Šibenikvečeras prosvjedna šetnja

Dan žena obilježen i na šibenskom glavnom trgu; Pripadnice ljepšeg spola počašćene karanfilima i pićem

Piše Ana Petrić
8. ožujka 2023. - 12:10

Međunarodni je dan žena, a prigodno je obilježen i na šibenskom glavnom trgu gdje je jutros Radio Ritam u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Šibenika, Gradom Šibenikom i šibenskom vinarijom Vinoplod, sugrađanke častio karanfilima i pićem. Događaj je glazbeno popratio šibenski bend Show legende, koji je građane, ali i turiste dobro rasplesao. 

Podsjetimo, povodom obilježavanja Dana žena, šibenske Udruge Š.U.M. i Fotopoetika večeras organiziraju prosvjednu šetnju u svrhu isticanja trenutnog ugroženog stanja ženskih ljudskih prava u Republici Hrvatskoj. Prosvjedna šetnja započet će okupljanjem građana i građanki na Trgu Poljana, nakon čega će se nastaviti kroz Perivoj Roberta Visianija, obalom do Trga Republike Hrvatske gdje će i završiti, a planirano okupljanje je na Trgu Poljana od 19 sati do 19 sati i 30 minuta. 

‘‘Pozivamo sve prijatelje i prijateljice, majke, očeve, braću i sestre, bake i djedove i sve ostale koji će zajedno s nama poslati jasnu poruku: Žene žele pravednije društvo za sve! da zajedno s nama šetaju ulicama našeg grada i zamisle kako bi izgledalo da živimo u uključivom društvu ravnopravnosti i slobode", poručile su organizatorice. 

24. travanj 2024 11:08