StoryEditorOCM
ŠibenikŠIBENIK

Centar hrvatske atletike: Dvije utrke u čast košarkaškog Mozarta okupile su više od 400 natjecatelja, brojnu djecu i rekreativce

19. listopada 2019. - 19:29

"Šibenskih deset" i "Draženova četvorka" dvije su utrke kojima je u subotu obilježen rođendan legendarnog šibenskog kapetana, malog s Baldekina, a ujedno se i trčalo za bodove, za državno prvenstvo Hrvatske.

Zapravo, Šibenik je ove subote bio centar hrvatske atletike – "desetku" su trčali seniori, pet kilometara juniori i tri kilometra kadeti, dok su amateri i rekreativci trčali "četvorku" – četiri kilometra, kako nam je kazao Damir Maksimović, predsjednik Atletskog kluba Šibenik i predsjednik organizacijskog odbora utrke.

- U Šibeniku su svi najbolji hrvatski atletičari u tim disciplinama, u Šibeniku je predsjednik Hrvatskog atletskog saveza Ivan Veštić, u Šibeniku je selektor reprezentacije Hrvatske Mladen Katalinić, sva krema naše atletike s više od 400 natjecatelja, a tu su još i dječje utrke, koje smo imali za uzraste od vrtića do četvrtog razreda osnovne škole, njih pedesetak - kazao nam je Maksimović, ističući da ove atletske manifestacije uvijek padaju u subotu prije Draženova rođendana. Obje utrke startaju na šibenskoj rivi i prolaze uz igralište na Baldekinu i Draženov spomenik, i to rutom kojom je nekad, odlazeći na treninge i utakmice, koračao i sam Dražen.

Ovo je bila četvrta godina održavanja "šibenskih deset" i "Draženove četvorke", među kojima smo zamijetili i jedno poznato lice – šibenskog dogradonačelnika Danijela Miletu, kojeg Šibenčani i inače često mogu vidjeti kako kondiciju održava trčanjem, posebno na Martinskoj i Jadriji. Na koncu je stigao 87., što je među 151 onih koji su istrčali "četvorku" solidan rezultat. Tek sekundu brži bio je od Krešimira Nimca, voditelja službe Policije u PU Šibensko - kninskoj, koji je stigao 88. Nije lako šibenskim lopovima ako su i ostali Nimčevi kolege ovako brzi - četiri kilometra istrče za 24 minute i pet sekundi!

Zbog trke, koju su pored AK Šibenik i AK Maraton 2000 organizirali Hrvatski atletski savez, Grad Šibenik, Turistička zajednica Grada Šibenika i Muzejsko-memorijalni centar Dražena Petrovića, bio je od 7.30 do 14 sati zatvoren promet na šibenskoj rivi što, međutim, nije nikome smetalo. Dapače, lijepo vrijeme i sportski događaj izmamili su na rivu brojne Šibenčane koji su uživali u babljem ljetu - i danu bez automobila - zajedno s natjecateljima. Rezultat je za njih bio u drugom planu!

Kažimo tek da je prvo mjesto na utrci od deset kilometara osvojio Dino Bošnjak, iz AK Velika Gorica, ispred Petra Bratulića i Filipa Svaline iz AK Agram, dok je u konkurenciji žena najbrže na cilj stigla Bojana Bjeljac iz AK Dinamo Zrinjevac, druga je bila Katarina Vukančić iz AK Agram, a treća Katarina Smiljanec iz AK Karlovac.

25. travanj 2024 16:06