StoryEditorOCM
ŠibenikDonosimo raspored događanja

Bogat program u petak i subotu: Djeca mogu pogledati ‘Grudicu‘, stariji upoznati Šibenik uz stručno vodstvo turističkih vodiča

Piše šibenski.hr
24. ožujka 2022. - 08:24

Još jedan u nizu Open day događanja projekta Kairos – Heritage as Urban Regeneration (URBACT III program) održat će se u petak 25. ožujka 2022. godine s početkom u 10:30 sati.

Cilj ovih otvorenih dana je osvijestiti građane i potaknuti komunikaciju, kako bi ih lakše uključili u projekt, te predstaviti kvalitetne načine iskorištavanja otvorenih prostora koji su dio kulturnog nasljeđa stare gradske jezgre. Kao jedan od primjera iskorištavanja spomenutih lokacija u sklopu Open Day događanja, organizirana je izvedba dječje predstave „Grudica“  te dvije tematske kulturne rute.

U suradnji s Hrvatskim narodnim kazalištem u Šibeniku, na trgu Republike Hrvatske između Gradske vijećnice i Katedrale sv. Jakova s početkom u 10:30 sati izvest će se dječja predstava “Grudica”.

Grudica je topla priča koja govori o darivanju i pravom prijateljstvu, a uz predstavu bit će održana i radionica za djecu koju će organizirati i provesti Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku u suradnji s akademskom slikaricom Lanom Martinović Čala. Program se nastavlja s čak dvije tematsko-kulturne rute koje je osmislila Udruga turističkih vodiča “Mihovil” Šibenik.

U petak, 25. ožujka, organizirana je kulturna ruta “Dolac”, odnosno tematska tura razgleda jednog od najstarijih dijelova grada Šibenika – Šibenskog Doca. Zainteresirani građani će se upoznati s čudotvornim dolačkim propećem, vidjeti će Gandaj, Podstinje, Križnicu i Dvojne Bedme. Okupljanje je predviđeno ispred katedrale sv. Jakova s početkom u 17:00 sati.

Druga kulturna ruta, pod nazivom “Šibenik - nekad i sad” predviđena je za subotu, 26. ožuka. Kulturna ruta “Šibenik – nekad i sad” naglasak stavlja na društveni i kulturni razvoj grada Šibenika kroz vrijeme. Gosti će šetnjom kroz grad imati priliku saznati nešto više o tome kakav je bio društveni i kulturni život grada nekada, kako je disala stara gradska jezgra te koje su Šibenčani unijeli promjene u stil i način života. Okupljanje je predviđeno na adresi Obala Hrvatske mornarice 1, poznatije kao “Mulo Krke” s početkom u 11:00 sati.

Zainteresirani građani za obilazak grada mogu se prijaviti putem web stranice Udruge turističkih vodiča “Mihovil” Šibenik, a prijavnice su dostupne putem poveznica  u nastavku:

Kulturna ruta “Dolac” – 25.03.2022. (petak) u 17:00 sati –

Kulturna ruta “Šibenik nekad i sad” – 26.03.2022. (subota) u 11:00 sati  -

Događaj je namijenjen svima koji žele saznati nešto više o projektu, kao i načinima na koje se mogu uključiti, a održat će se u skladu s epidemiološkim mjerama koje su trenutno na snazi.

RASPORED DOGAĐANJA – OPEN DAY PROJEKTA KAIROS:

Petak, 25.03.2022

Od 10:30 do 11:00 sati:

Izvedba predstave “Grudica” – Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku

Od 11:00 – 12:00 sati:

Radionica za djecu u suradnji s akademskom slikaricom Lanom Martinović Čala

Lokacija: Trg Republike Hrvatske ( između Katedrale sv. Jakova i Gradske vijećnice)

Od 17:00 – 18:30 sati

Kulturna ruta – Dolac  - Udruga turističkih vodiča “Mihovil” Šibenik

Okupljanje sudionika ispred Katedrale sv. Jakova

 

Subota, 26.03.2022.

Od 11:00 – 12:30 sati

Kulturna ruta – “Šibenik nekad i sad”

Okupljanje sudionika na adresi Obala Hrvatske mornarice 1 (Mulo Krke)

25. travanj 2024 03:37