StoryEditorOCM
ŠibenikPlenković u Šibeniku

Šef HDZ-a na Poljani podržao Pauka i Burića uoči drugog kruga: ‘Birajte stabilnost, ozbiljnost i pouzdanost. Ne povodite se za praznim parolama‘

Piše Katarina Rudan
27. svibnja 2021. - 21:15
Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković došao je dati podršku za drugi krug izbora Goranu Pauku i Željku BurićuNikolina Vuković Stipaničev/Cropix

- Ponosni smo koliko se Šibenik u proteklih osam godina u mandatu Željka Burića transformirao na bolje. Svatko tko ovdje dođe vidi tu razliku. I upravo zbog te razlike, te predanosti i tih postignuća rada, angažmana i ozbiljnosti uvjeren sam da će velika većina Šibenki i Šibenčana u nedjelju, na Dan državnosti, dati povjerenje našem gradonačelniku za njegov treći mandat. Uvjeren sam da će zajedno sa svojim timom i većinom u Gradskom vijeću imati još projekata, poput revitalizacije šibenskih tvrđava, koji će i dalje razvijati ovaj grad i u pogledu kulture, gospodarstva, infrastrukture i svega što j identitet grada Šibenika – rekao je u petak na šibenskoj Poljani predsjednik Vlade RH i HDZ-a Andrej Plenković.

U njegovom društvu bili su i potpredsjednik HDZ-a i ministar u Vladi Oleg Butković, politički tajnik stranke i potpredsjednik Sabora Ante Sanader, glavni tajnik stranke Kruno Katičić te ministar Ivan Malenica. Došli su, kako je rekao Plenković, dati podršku aktualnom gradonačelniku Željku Buriću koji je u drugi izborni krug ušao s protukandidatom  iz redova SDP-a Tončijm Restovićm te aktualnom županu Goranu Pauku, koji će se za novi, četvrti,  mandat „boriti“ s nezavisnim Markom Jelićem.  

- Goran Pauk je u protekla tri mandata kao župan radio ne samo za Šibenik. On je radio i za Knin, Drniš, Skradin, Vodice i sve općine na ovom području. Nema ministra u Vladi koji s Goranom nije gotovo na tjednoj bazi na telefonu s ciljem kako riješiti pojedini projekt  te učini dodatni napor za razvoj Šibensko-kninske županije. Goran ima veliki ugled među svojom kolegama županima i već je niz godina predsjednik Hrvatske zajednice županije. On to nije dobio po nekoj rotaciji, nego jer su njegove kolege prepoznale koliko toga je uradio za Šibensko-kninsku županiju i koliko toga je spreman poduzeti da kvaliteta života ljudi ovdje bude još bolja – rekao je Plenković i naglasio da je upravo Pauk bio jedan od najvećih zagovornika funkcionalne i fiskalne decentralizacije što se i dogodilo te rezultiralo zakonskim okvirima.

- U ovom vremenu krize, u vremenu pandemije COVID-19, zajedničkim naporima očuvali smo radna mjesta u ovoj županiji. Mi smo ovoj županiji dali 215 milijuna kuna za plaće preko 12.500 radnika i sačuvali im radna mjesta. Prije desetak ili petnaest godina djelovalo je kao da je Šibensko-kninska županija malo zaostajala za Splitskom i Zadarskom. Danas to više nije slučaj.

Ova je županija ugovorila dvije milijarde kuna vrijednih projekta iz različitih europskih fondova, a to je, što je vidljivo već na prvi pogled, transformiralo i županiju i Šibenik. Zato u nedjelju birajte stabilnost, ozbiljnost i pouzdanost. Ne povodite se za praznim parolama koje će na varijantu neke promjene iznijeti čuda sutradan. Ne, neće! Ništa neće biti moguć bez kvalitetnih ljudi, ozbiljnog tima i prave suradnje s Vladom RH, s kvalitetno pripremljenim projektima i onima koji će biti „ukopčani“, gotovo kao mobitel, od prvog trenutka nakon proglašenja rezultata izbora. To po mom dubokom uvjerenju znaju i mogu i Goran i Željko – rekao je na kraju Plenković i pozvao građane Šibenika i županije da im daju svoj glas.

Željko Burić je u kratkom obraćanju nazočne članove stranke i simpatizere koji su se okupili na Poljani podsjetio na projekte koji su u proteklom razdoblju realizirani te biračima Šibenika poručio:

-Nastavimo ovu sjajnu priču zajedno, ne samo u Šibeniku i županiji, nego i u našoj državi jer mi napredujemo i postajemo sastavni dio Europe. Hvala svima unaprijed – rekao je.

I Goran Pauk je rekao da tu sjajnu priči treba nastaviti,  te taksativno  nabrojao projekte koji su provedeni ili se provode pod kapom Županije,  osvrnuvši se i na izbornu kampanju.

- U nedjelu je važan dan i u nedjelju potvrđujemo sve ono što smo radili u protekle četiri godine, za što smo se zalagali i Željko i ja i druge kolege – u Vodicama, Kninu i Rogoznci gdje imamo drugi krug izbora. Pričali smo jednu pravu, istinitu priču iz srca, a koja je vidljiva svuda oko nas. Pričali smo priču o razvoju, stabilnosti, napretku, projektima, otvorenosti, transparentnosti i davanju sebe ovoj županiji i gradu. S druge strane, imali smo priču o saplitanju nogu, o nekakvim idelaizacijama samo jedne opcije, samo jedne stranke, priču koja je bila lažna u samoj svojoj srži i priču koju nije pratio baš nikakav program. Postojala je samo jedna prazna priča koja se svodi na to – smijenimo, skinimo i mijenjajmo Gorana Pauka! Mislim da to ovaj narod, ovaj moj grad i županija, neće dozvoliti jer smo prokazali one koji govore tako, ali i one koji stoje iza onih koji to govore. To je ekipa koja ne pripada ovom gradu, ovoj županiji i ne bi donijela ništa dobroga nikome u poslu s kojim se bavimo – rekao je među ostalim Pauk.    

20. travanj 2024 02:46