StoryEditorOCM
ŠibenikSporno ulaganje Vodovoda

Baranović: Je li kupnjom dionica Jadranske banke isparano nekoliko milijuna kuna

12. siječnja 2017. - 15:20

Na sjednici šibenskog Gradskog vijeća otvorena je i tema nedavno završene sanacije domicilne Jadranske banke. Bivši dogradončelnik Petar Baranović osvrnuo se na kontroverzno "Vodovodovo" kupovanje dionica te banke

- Kad je 2014. godine direktor gradskog Vodovoda i odvodnje Miho Mioč kupio paket dionica Jadranske banke Šibenik koja je već tada bila u teškoćama, vi ste gradonačelniče tvrdili da je to dobar potez aktualnog direktora Vodovoda. Koliko je tada sredstava Vodovoda investirano u kupnju dionica Jadranske banke, koliko je dionica kupljeno i je li Grad Šibenik tim potezom profitirao ili je netko naprosto isparao nekoliko milijuna kuna? - pitao je šibenskog gradonačelnika Željka Burića vijećnik "reformista" Petar Baranović.

Gradonačelnik Željko Burić ogradio se napomenom da će vijećnik dobiti odgovor Vodovoda, ali je dodao kako je Državna agencija za sanaciju banaka ocijenila da je riječ o banci koja zaslužuje biti spašena i zato se uključila u njezinu sanaciju.

- Bitno je da će banka nastaviti s radom, a nema sumnje u opravdanost uključivanja lokalne samouprave i lokalne gradske tvrtke u spašavanje banke- zaključio je Burić.

20. travanj 2024 05:13