StoryEditorOCM

Zaražena mlada dama šetala je iz kvarta u kvart prenoseći ‘koronu‘ na više osoba. Policija to naziva bioterorizmom, a njezinu obranu teškom laži

Piše PSD
7. travnja 2020. - 15:57

Tridesettrogodišnja Zagrepčanka zaražena koronavirusom šetala je po metropoli, krećući se od jednog kvarta do drugog, od vlastitoga stana do stana svojih roditelja.

Policija je nad istom dovršila kriminalističku istragu, te joj nakon izlječenja prijeti kazna od dvije godine zatvora.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjakinjom zbog sumnje da je počinila kazneno djelo širenja i prenošenja zarazne bolesti, na štetu više osoba – objavljeno je na tiskovnoj konferenciji Stožera civilne zaštite Grada Zagreba u utorak.

Osumnjičena je, kako se sumnja, kazneno djelo počinila na način da je 4. travnja 2020. godine u 13.45 sati, za redovne provjere pridržavanja mjera samoizolacije, utvrđeno kako se ne nalazi na prijavljenoj adresi prebivališta. U tom terminu ona se kretala izvan svoga stana odlazeći do stana svojih roditelja, odnosno iz jednog zagrebačkog kvarta u drugi, iako je bila dužna postupiti po uputi o samoizolaciji od strane nadležnog epidemiologa zbog dijagnosticirane zarazne bolesti Covid 19.

Takvim je ponašanjem u opasnost od obolijevanja i prenošenja zarazne bolesti dovela stanare na adresi na kojoj osobno prebiva i stanare na adresi na kojoj prebivaju njezini roditelji – poručili su iz zagrebačke policije.

Osumnjičena je policijskim službenicima naknadno izjavila kako je odobrenje za udaljavanje sa svoje adrese dobila od svog epidemiologa, no naknadnom je provjerom utvrđeno kako je to laž.

Epidemiolog zaražene je naglasio da takvu uputu nikad nije dao ni njoj, niti bilo kome drugome tko boluje od zarazne bolesti Covid-19.  Protiv osumnjičene je podnesena kaznena prijava redovnim putem nadležnom državnom odvjetništvu, priopćeno je iz zagrebačke policije. Ovakva razina bešćutnosti i bahatosti oboljelu od koronavirusa svrstava u redove bioterorista i prijeti joj dvogodišnjim zatvorom.

Bez obzira na brojne fatalne posljedice ove bolesti u našoj zemlji i diljem svijeta, nerazumnih pojedinaca još uvijek ne nedostaje, o čemu svjedoči i podatak da je 28 oboljelih od „korone“ zatražilo i službene e-propusnice za slobodno kretanje.  

19. travanj 2024 04:55