StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPRIMLJEN U BOLNICU

Zabrinjavajuća vijest iz Vatikana: Papa Frane ide na hitnu operaciju abdomena, objavljeni i detalji

Piše Šibenski.hr
7. lipnja 2023. - 10:35

Papa Frane otišao je u srijedu u bolnicu na operaciju crijeva, dvije godine nakon što mu je uklonjeno 33 centimetra debelog crijeva zbog upale i suženja debelog crijeva, donosi Associated Press.

Vatikan je rekao da će Frane (86) biti stavljen pod opću anesteziju i da će biti hospitaliziran nekoliko dana.

Inače, Papa Frane pojavio se na svojoj tjednoj općoj audijenciji u srijedu, dan nakon što je otišao u bolnicu na pregled.

Vatikan nije iznio pojedinosti o medicinskim pregledima kojima je Frane bio podvrgnut u utorak u rimskoj bolnici Gemelli. Frane, 86, ipak se pojavio u dobroj formi na svojoj audijenciji na Trgu svetog Petra, jureći po trgu u svom papamobilu pozdravljajući vjernike. Također je imao dva sastanka u srijedu ujutro, rekao je Vatikan.

Frane je proveo tri dana u bolnici Gemelli krajem ožujka. U početku je Vatikan rekao da je otišao na zakazane pretrage, ali je papa kasnije otkrio da je osjetio bol u prsima te je hitno prebačen u bolnicu gdje mu je dijagnosticiran bronhitis. Dobio je intravenozne antibiotike i pušten je 1. travnja, našalivši se da je "još uvijek živ".

Argentinskom papi je odstranjen dio jednog plućnog krila dok je bio mladić. Također pati od išijasa i više od godinu dana koristi invalidska kolica i hodalicu zbog istegnuća ligamenata u koljenu.

Frane je u posljednje vrijeme imao pretrpan raspored, s više audijencija svaki dan. Vatikan je nedavno potvrdio kolovoz pun putovanja, kada su Sveta Stolica i Italija obično na odmoru, s četverodnevnim posjetom Portugalu u prvom tjednu kolovoza i slično dugim putovanjem u Mongoliju počevši od 31. kolovoza, piše AP. 

16. travanj 2024 21:26