StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetČINJENICE ILI PR?

Vučić: Do kraja godine Srbija će imati cjepivo protiv koronavirusa. Bit ćemo među prvih 30 zemalja u svijetu koje će ga nabaviti

Piše PSD.
15. srpnja 2020. - 19:07

Nakon što je prije nekoliko dana najavio da će Srbija "pobijediti koronavirus za 20 dana", predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je otkrio da je "u pregovorima sa zemljom iz koje će stići cjepivo protiv koronavirusa"!
I to do kraja ove kalendarske godine.

"Mi smo u razgovorima s jednom zemljom, ona je na ugroženoj populaciji ne testira, testiranje je već završeno, trenutno je daje ugroženima. Mi se nadamo da prije kraja ove godine možemo imati cjepivo koje bi bilo spas za Srbiju u potpunosti, i za ekonomiju i za cijelu zemlju", rekao je Vučić, obilazeći radove na izgradnji beogradskog Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje 2", prenose srpski mediji.

"Mi uskoro po tom pitanju potpisujemo i protokol o saradnji, što prije, time bismo na nevjerojatan način spasili Srbiju. Bit ćemo među prvih 30 zemalja u svijetu koje će imati cjepivo!", pohvalio se, ne otkrivajući o kojoj je zemlji riječ.

"Da sam htio reći, rekao bih!", dodao je Vučić.

Inače, Krizni stožer Srbije je u srijedu usvojio nove mjere, obavezno nošenje maski i na otvorenom prostoru te zabranu okupljanja. Nošenje maski gdje god nije moguće osigurati distancu, kao i zabrana okupljanja više od deset ljudi, bit će na snazi od petka. Također, tamošnji stožer preporučio je da maske nose i djeca. 

20. travanj 2024 16:55