StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetnemojte odustati!

Vlasnici potopljenog 'Bourbon Rhodea' održali misu i minutu šutnje za nestale pomorce, građani ih mole da nastave potragu za kapetanom Dinom Miškićem i šestero članova posade

Piše PSD
19. listopada 2019. - 12:39

Nema podataka o potrazi za nestalim građanima Ukrajine, članovima posade Bourbon Rhode izgubljenim tijekom potonuća u Atlantskom oceanu tri tjedna. To je izvijestila ukrajinska pravobraniteljica Lyudmyla Denisova na svojoj Facebook stranici, a prenosi Morski.hr.

“Nema podataka o potrazi za nestalim građanima Ukrajine, članovima posade broda Bourbon Rhode, koji se potopio 26. rujna 2019. u Atlantskom oceanu, prije tri tjedna. Trenutno ne postoje aktualni podaci i informacije o rezultatima potrage za šest državljana Ukrajine: Andrije Izmailsky, Aleksander Koršikov, Vjačeslav Kovalčuk, Jevgen Melgunov, Oleg Kravets i Dmytro Kozyrev. Vrijeme istječe, a rođaci nestalih građana Ukrajine ostaju bez ikakvih podataka o njihovoj sudbini “, napisala je Lyudmyla Denisova.

Apelirala je i na upravu Pomorskog centra za spašavanje i koordinaciju Fort-de-Francea, koji koordinira operacijom potrage i spašavanja radi pružanja podataka o statusu traganja za nestalih šest Ukrajinaca i njihovim hrvatskim kapetanom, Dinom Miškićem.

U međuvremenu, kompanija 'Bourbon Offshore', u čijem vlasništvu je potopljeni brod kojim je zapovijedao šibenski kapetan Dino Miškić koji se, uz još šest članova posade, vodi kao nestali nakon havarije na Atlantiku, na svojoj je Facebook stranici objavila je kako su organizirali misu zadušnicu te kako su održali minutu šutnje za nestale pomorce.

Njihovu objavu na Facebooku zapljusnuli su komentari razočaranih građana koji ih mole da se potraga nastavi jer bi pomorci, unatoč svemu, i dalje mogli biti živi.

20. travanj 2024 01:43